TvObzor
PONOVNI SUSRET DVOJE VRSNIH GLAZBENIKA

Tina Vukov i Matija Dedić u “Kući pored mora”
Objavljeno 30. rujna, 2022.

U prekrasnoj Vili Ružić u Rijeci snimljen je novi videospot Tine Vukov, u kojem se kao gost pojavljuje Matija Dedić. Umjetnički interijer ove kuće poslužio je sve traženijem redatelju Filipu Gržinčiću za još jedan odličan art-spot, a dvoje iznimnih glazbenika ponovo su oživjeli Arsenov evergreen “Kuća pored mora”.Upravo je “Kuća pored mora” velikog Arsena Dedića bila jedna od nezaobilaznih pjesama koja se našla na Tininom zadnjem albumu “Što me čini sretnom”, objavljenom u prosincu prošle godine, na kojem je 33-godišnja riječka pjevačica, uz producenta Zvonimira Duspera Dusa, obradila neke od pomalo zaboravljenih velikih pjesama.


Zanimljivo je da je “Kuća pored mora”, nakon osamnaest godina, ponovno spojila Tinu Vukov i Matiju Dedića, koji za jednu od naših najtalentiranijh pjevačica ima samo riječi hvale: “Tina Vukov je poput pjevačice Sade, pojavljuje se minimalno, a svi za nju znaju. Razlog je vrlo jednostavan - kad imaš kvalitetu to neupitno stavlja trag”. Naime, Tina Vukov je prvi put nastupila na Dori 2004. godine, kada je kao petanestogodišnjakinja otpjevala pjesmu “Tuga dolazi kasnije”, uz klavirsku pratnju Matije Dedića, nakon čega je nastavila suradnju s obitelji Dedić, a s Arsenom je otpjevala “Vraćam se”. Obje su se pjesme našle na njezinom prvom studijskom albumu “Tuga dolazi kasnije”, iz 2006. godine.

- Zaista sam sretna što sam već na početku karijere imala priliku surađivati s obitelji Dedić. Pjesma “Kuća pored mora” Matiju i mene ponovno je spojila nakon dugo vremena, a na mom albumu evergreena naprosto se morala naći, jer ima posebnu emociju i jako je volim pjevati - rekla je Tina Vukov. D.M.

Možda ste propustili...

ORIGINALNO I NEKONVENCIONALNO ŽANROVSKO OSTVARENJE BIZARNE ATMOSFERE

Iščekivani božićni triler “Stric” zaigrao u kinima

DVODIJELNI DOKUMENTARNI FILM 6. I 7. PROSINCA NA TREĆEM PROGRAMU HTV-A

”Pearl Harbor - svijet u plamenu rata”

TROMINUTNI EKSPERIMENTALNO EKLEKTIČNI KOLAŽ “BOJIM SE”

Fuzija stilova u novom singlu razigranih Raketa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: IVANA RADOVNIKOVIĆ

Svoju životnu filozofiju i misiju kanaliziram kroz sve čega se prihvatim

2

KONCERT ĆE SE ODRŽATI 8. KOLOVOZA U PULSKOJ ARENI

Imagine Dragons na ljeto dolaze u Hrvatsku

3

ORIGINALNO I NEKONVENCIONALNO ŽANROVSKO OSTVARENJE BIZARNE ATMOSFERE

Iščekivani božićni triler “Stric” zaigrao u kinima