Osijek
SVE JE SPREMNO ZA PETAK I SUBOTU

HeadOnEast: Najbolje od županije, Osijeka i uopće s istoka Hrvatske
Objavljeno 26. rujna, 2022.

Da će dva dana manifestacije HeadOnEast biti iznimno bogata sadržajima i glazbenim imenima, bilo je jasno odmah iz prvih informaciji koje su najavile ovo događanje. U sjedištu Osječko-baranjske županije, pak, u ponedjeljak je i službeno predstavljen program Kraljevskog HeadOnEasta, koji će se održati u petak (30. rujna) i subotu (1. listopada).

Župan Ivan Anušić, dogradonačelnik Dragan Vulin te Ivana Jurić, direktorica TZ Osječko-baranjske županije, najavili su i predstavili detaljan program.

- Ova manifestacija sadrži sve ono što želimo biti i pokazati, ne samo hrvatskoj javnosti nego i inozemnim gostima, kada govorimo o turizmu kao županija, kao Osijek, u konačnici i kao istok Hrvatske. Turizam se nakon dvije pandemijske godine oporavlja, i sada smo u popunjenosti kapaciteta Osječko-baranjske županije na razini rekordne 2019. godine. Na HeadOniEast pozvani su - svi - rekao je Anušić.

Vulin je zadovoljan što se HeadOnEast održava u Osijeku, na njegovim najljepšim destinacijama, koje u ovim prigodama budu dodatno uređene.

​- Manifestacija je ovo koja je postala vrlo prepoznatljiva na razini države, koja nudi najbolje što imamo ponuditi u gastronomiji, od naših vina i još mnogo toga. To što ju Osječko-baranjska županija i njezina TZ organizira u Osijeku još je jedan dokaz izvrsne suradnje, ovaj put u području turizma - rekao je Vulin.

I on je podsjetio kako se turističke brojke oporavljaju, kolovoz u Osijeku bilježi veći broj dolazaka i noćenja nego u kolovozu 2019. godine. Ivana Jurić pojašnjava kako je ovogodišnji hedonist dobio epitet kraljevski u skladu s mjestima koja će ugostiti više tematskih cjelina ovog festivala, a riječ je o osječkim kraljevskim parkovima.

- Tako će Perivoj kralja Tomislava prema već iskušanom receptu biti rezerviran za wine and art, Park kralja Petra Krešimira za beer and eat, a posebne će programe nuditi i “dvorišta” Gradske knjižnice i Muzeja likovnih umjetnosti kao i cooking show na gradskoj tržnici pod motom “Kuhajmo svježe – kuhajmo sezonu”. Tu je i neizostavni Festival svjetla koji HeadOnEastu daje prepoznatljivu notu - najavljuje Jurić.

Bogat je i glazbeni program, mnoštvo je izvođača, uključujući i osječki HNK, koji će nastupati na više lokacija. Najavljene su i ambijentalna predstave...

Valja, naposljetku, podsjetiti kako će listopadski Sajam antikviteta, još jedna od prepoznatih osječkim manifestacija koja se održava svake prve subote u mjesecu, biti dio ove hedonističke priče. D. Kuštro

Ivan Anušić, župan

Manifestacija HeadOnEast je sve ono što mi želimo biti i pokazati, ne samo hrvatskoj javnosti nego i inozemnim gostima, kada govorimo o turizmu kao županija, kao Osijek, u konačnici i kao istok Hrvatske.

Najčitanije iz rubrike