Crna kronika
OSJEČKO-BARANJSKA I POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Sedam ozlijeđenih u prometu
Objavljeno 26. rujna, 2022.
Tijekom provođenja akcije ROADPOL-a evidentirana su 424 prometna prekršaja

Četiri osobe ozlijeđene su u dvije prometne nesreće koje su se dogodile u Požeško-slavonskoj županiji, dok su u Osječko-baranjskoj županiji ozlijeđene tri osobe.



Na raskrižju Osječke i Šokačke ulice u Požegi u subotu nešto nakon podneva 76-godišnji vozač koji je upravljao automobilom Dacia požeških registracija dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska BMW-u, također s požeškim pločicama, kojim je nepropisnom brzinom upravljao 46-godišnjak. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 46-godišnjak kao i 17-godišnji putnik iz BMW-a, dok je 76-godišnjak ozlijeđen teško. Protiv oba vozača slijedi prekršajni nalog.

U nedjelju oko 2.40 u mjestu Vilić Selo 19-godišnji vozač koji je ne koristeći sigurnosni pojas upravljao automobilom Volkswagen požeških registracija zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika i udario u smjerokazni stupić nakon čega je nastavio vožnju po rubnjaku i kanalu te prednjim dijelom vozila udario u zemljani propust za vodu, a potom u betonski stup. Nakon udara u betonski stup došlo je do udara u metalnu ogradu te rotiranja vozila i udara u grm. U prometnoj nesreći 19-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U petak se u istoj županiji dogodila i prometna nesreća s materijalnom štetom. Između mjesta Jakšić i Ovčare oko 9.40 20-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom Audi požeških registracija zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s kolnika u kanal te udario u betonski propust zemljanog ulaza na livadu u vlasništvu 77-godišnjaka. Vozaču je na mjestu događaja uručena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak je policija u Osječko-baranjskoj županiji evidentirala deset prometnih nesreća od kojih su u dvije prometne nesreće dvije osobe lakše ozlijeđene, a sedam je za posljedicu imalo materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se sedam prometnih nesreća, a u Belišću, Đakovu i Belom Manastiru po jedna.

U subotu je evidentirano pet prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena, a četiri su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, a u Belom Manastiru jedna.

U Osječko-baranjskoj županiji, na temelju inicijative ROADPOL-a, mreže prometnih policija država Europe, u razdoblju od 16. do 22. rujna proveden je projekt Roadpol - Dani sigurnosti u prometu. Tijekom provođenja akcije evidentirana su ukupno 424 prometna prekršaja od kojih je 50 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 97 ih je bilo zbog nepropisne brzine, 63 prekršaja odnosila su se na nekorištenje sigurnosnog pojasa i 29 na nepropisno korištenja mobitela. Na Dan bez poginulih u prometu, 21. rujna, srećom nije bilo poginulih.

Sandra Lacić
Edukacija i prevencija
U sklopu projekta Roadpol - Dani sigurnosti u prometu djelatnici Postaje prometne policije Osijek proveli su edukacije u tri osnovne škole učenicima prvih razreda o sigurnosti u cestovnom prometu kao i potpisivanje prisege o ponašanju u prometu od strane vozača. Na području Policijske postaje Beli Manastir provedena je preventivna akcija u zajednici s autoškolama, dok je na području Policijske postaje Belišće provedena preventivna aktivnost usmjerena na podizanje svijesti vozača bicikala i romobila. Djelatnici Policijske postaje Đakovo i policijske postaje Donji Miholjac provodili su preventivne aktivnosti u sklopu projekta “Biciklirajmo, biciklističkom”.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike