Sport
KOMPLETIRAJU SE REDOVI BIJELO-PLAVIH

Oporavili se Škorić i Barišić,
a Mierez je opet onaj stari
Objavljeno 26. rujna, 2022.
Iako nisu izborili plasman u finale Zadrina memorijala, bilo je dobrih vijesti u Vukovaru

Nogometraši Osijeka tijekom vikenda nastupili su na 9. Memorijalu Blage Zadre u Vukovaru, što je treneru Reneu Pomsu trebalo poslužiti kao uvid u formu momčadi uoči nastavka sezone.



Za razliku od prošle godine, Osijek se ovaj put nije uspio plasirati u finale turnira jer se Široki Brijeg još jednom pokazao kao previsoka prepreka u Vukovaru. Naime, bijelo-plavi na Zadrinu memorijalu još nisu uspjeli svladati Širokobriježane, a tu tradiciju nije uspio prekinuti ni Poms, koji je u onim važnijim, prvenstvenim susretima uspio skinuti urok s gostovanja na Rujevici i u Velikoj Gorici.

Ne ide protiv Širokog


Susret protiv Širokog Brijega bio je dobar podražaj osječkoj momčadi. Istina, u prvih 45 minuta te utakmice bijelo-plavi se baš nisu nešto pretrgli. Rano su poveli, a onda su u razmaku od samo šest minuta, od 33. do 39. minute, upali u rupu iz koje su izišli s tri pogotka u svojoj mreži. Izjednačenje je inicirala pogreška mladog vratara Filipa Marića koji je samo nekoliko trenutaka prije toga zamijenio ozlijeđenog Marka Malenicu (stradao mu je prst na ruci, nap. a.). Naime, Mariću je jedna lagana povratna lopta upućena od Čeberka prošla ispod noge i završila u mreži. Međutim, taj jeftino primljen pogodak nije smio prouzročiti kasniju prozračnost u posljednjoj liniji Osijeka. Napadači Širokog Brijega lako su “upadali” iza leđa posljednjeg reda bijelo-plavih i lako su došli do još dva pogotka, pa su na odmor otišli s prednošću od 3:1. U drugom dijelu Osijek je brzo smanjio na 3:2 pa žestoko pritisnuo suparnika. Redale su se prilike pred vratima Širokog Brijega, a rezultat se nije mijenjao. Ta Osijekova ofenziva izgubila je zamah u posljednjih 15-ak minuta nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Vedran Jugović. Osijek s čovjekom manje više nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, pa se morao pomiriti s porazom.

Povratak kapetana


Naravno da su Osječani željeli izboriti finale bez obzira na to što drugog dana turnira prvotimci nisu igrali, ali nema potrebe sad nešto posebno očajavati zbog tog poraza. Treba se usredotočiti na neke važne stvari koje je donio taj susret. Nakon ozljeda u akciju su se u Vukovaru vratili kapetan Mile Škorić (odigrao jedno poluvrijeme protiv Širokog Brijega) i Adrian Leon Barišić, koji je participirao oba dana turnira. Dobra je vijest i to što je Ramon Mierez zabio iz kaznenog udarca nakon dugo vremena. Prošlo je više od godinu i pol dana otkako je Argentinac realizirao kazneni udarac bilo da se radilo o službenim ili prijateljskim susretima (zabio je protiv Varaždina 26. veljače 2021.). Nanizao je pet promašaja s “bijele točke” prije nego što je pogodio protiv Širokobriježana. Ramonu se poljuljano samopouzdanje očito posve vratilo, ali nažalost neće moći pomoći suigračima u susretu protiv Lokomotive jer je kao i Danijel Lončar prikupio tri akumulirane javne opomene. Njih će dvojica na prisilni odmor, ali važnije je što je mini kriza sa stoperima stvar prošlosti nakon što su se od ozljeda opravila sva trojica koji su bila u posljednje vrijeme izvan stroja (Škorić, Bralić, Barišić).

Tako se igrački kadar bijelo-plavih gotovo posve kompletirao. Jedini koji je na bolovanju je Kristijan Lovrić, a, naravno, Poms još koji dan neće imati na treningu sve igrače jer ih je još uvijek nekolicina na reprezentativnim akcijama. No od srijede bi svi trebali opet biti na okupu.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike