Sport
PRVI BODOVI ZA RUKOMETAŠE OSIJEKA

Pobjeda Osječana u Dvorani europskih prvaka
Objavljeno 25. rujna, 2022.
Otišli su mladi osječki rukometaši na put u Bjelovar s ciljem "pokušati nešto uraditi". Ne bi im čak ni bila zamjerka da su se kući vratili praznih ruku. Najvažnije je bilo i u ovoj, još uvijek, uvodnoj fazi sezone pokazati napredak i količinu angažmana. Međutim, dogodilo se suprotno. Osječani su nakon dva početna poraza ostvarili prvu pobjedu u Premijer ligi. Prvu u elitnom razredu nakon 12 godina. Velikoj većini ovo je bila prva pobjeda u Paket24 Premijer ligi. Ostvarena, simbolično, u Dvorani europskih prvaka. U Bjelovaru nekada bilo, sada se samo spominjalo.

Osječani su serijom od 5-0 već do odmora imali četiri pogotka prednosti. Zaostatak jedan razlike (10:9) pretvorili su u vodstvo 14:10, a moglo je završiti i uvjerljivije. U tom razdoblju velikog povratka Osječani nisu realizirali i sedmerac. U drugom dijelu gotovo cijelu jednu četvrtinu igralo se pogodak za pogodak. Onda je Bjelovar uspio zabiti tri pogotka zaredom i doći na minus jedan (19:20). Ali gosti su ostali čvrsti. Ništa ih nije moglo izbaciti iz ritma. Bili su prisebni u samoj završnici kada je Bjelovar na ulasku u posljednju minutu susreta uspio preko Lukačeca postići pogodak za izjednačenje (27:27). Osječani su krenuli u posljednji napad, koji je realizirao Matej Zrno. Bio je to osmi Zrnin pogodak te je bio najefikasniji u osječkim redovima. U njima je odličan realizatorski učinak imao Matej Radović, koji je postigao sedam pogodaka, ali svih sedam iz igre. Za razliku od Zrna, koji je dva pogotka upisao iz sedmerca. Osječanima slijedi domaći susret protiv Trogira. Nova je to, sasvim realna, prilika da se upišu novi bodovi. K.L.

Krešimir Lacković
BJELOVAR        27 (10)

OSIJEK        28 (14)

BJELOVAR - Dvorana europskih prvaka. Suci: Lovro Kasunić i Sašo Nikolovski (Karlovac).

BJELOVAR: Prvonožac, Valinčić 4(1), Trninić 1, Jurišić 2,Potnar 4, Čurić 2, Lacković, Dubravac, Šehić, Jurjević 3, Budemac, Grizelj 3, Šimunović, Vidović 2, Lukačec 6(1) i Hećimović.

OSIJEK: Vujović, Zrno 8(2), Mandarić, Čičak 5, Ninaj 3, Medić, Mrvaljević 1, A. Carević, Barišić, Vašarević 1, Lukac, Bolanča, Purić 3, Radović 7, F. Carević i Begović.

SEDMERCI: Bjelovar 2(2), Osijek 3(2); ISKLJUČENJA: Bjelovar 8 minuta (Trninić 2, Ćurić 2, Jurjević 2, Vidović 2), Osijek 14 minuta (Čičak 2, Mrvaljević 2, Lukac 2+2+2, Bolanča 2, Radović 2). Crveni karton: Lukac (Osijek).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike