Regija
DOBRA KAPLJICA, GASTRODELICIJE...

Peti Festival frankovke u Feričancima oduševio posjetitelje
Objavljeno 25. rujna, 2022.
FERIČANCI - U Feričancima je održan 5. Festival frankovke. To je turistička, gastronomska, sportska i zabavna manifestacija koja za cilj ima promociju najpoznatije sorte grožđa iz feričanačkog vinogorja te ujedno i turističku promociju Općine Feričanci.

Festival je organizirala Općina Feričanci uz pokroviteljstvo tvrtke Nexe d.d., Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Turističke zajednice grada Našica. Festival je otvorio načelnik Općine Feričanci Marko Knežević zahvalivši svima koji su pomogli u organizaciji.

Ponosan na peto izdanje festivala bio je predsjednik Uprave Nexe d.d. Ivan Ergović, koji je izrazio zadovoljstvo što Feričanci iz dana u dan postaju sve zanimljivija turistička destinacija čemu uvelike pridonose ovakve manifestacije.

Svečanosti otvorenja nazočili su i saborski zastupnik Goran Ivanović, zamjenik župana osječko-baranjskog Josip Miletić i direktorica Turističke zajednice grada Našica Ines Resler.

U sklopu programa održan je planinarski susret "Kroz vinograde i šume", utrka i biciklijada atraktivnom stazom kroz vinograde. Na općinskom trgu, na brojnim štandovma proizvođači vina, voćari i obrtnici, ali i udruge, ponudili su za degustaciju i prodaju ono najbolje. Uz vino i rakiju, bilo je tu sirova, domaćih kolača, lepinja...

Ovogodišnje izdanje Festivala frankovke završilo je sjajnim koncertom popularne grupe Opća opasnost. S.Fridl
Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike