Regija
POČEO NOVI CIKLUS TRIBINA U VINKOVAČKIM MJESNIM ODBORIMA

Nadvožnjak Borinci 70 posto izgrađen
Objavljeno 23. rujna, 2022.
VINKOVCI



Prva u nizu iz 5. ciklusa tribina "Zajedno za bolje sutra", na kojima gradonačelnik sa svojim suradnicima razgovara sa stanovnicima vinkovačkih mjesnih odbora, održana je u MO Lapovci i "12 redarstvenika", koji čine Vrtno naselje.

- Očekujemo dobru i korisnu komunikaciju te u konačnici lakše programiranje našeg proračuna i svega onoga što radimo za grad - rekao je na početku gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Dodao je kako građani ne moraju strahovati za cijene plina jer će se one mijenjati s 1. travnja 2023. te da će Vladine mjere biti od pomoći gradu sljedeće godine, a ne već sada u listopadu ili studenome, kako su neki mislili. Na Lapovcima se odradilo puno toga, gotovo je kompletno naselje obnovljeno, a ono što je zatraženo na prethodnoj tribini uglavnom je ispunjeno.

- Građani su svake godine predlagali tekuću komunalnu problematiku, ali i problematiku življenja na samim Lapovcima. Dobra je stvar to što su njihovi prijedlozi u biti i stvarni problemi te time Grad dobiva uvid u to što je zapravo krucijalno za rješavanje. S obzirom na prošlu godinu, mislim da smo odradili 70 posto zahtjeva, što je manje nego prije. Razumljivo je jer je grad godinu dana raskopan zbog velikog projekta aglomeracije i to je malo usporilo druge radove - kazao je predsjednik MO Lapovci, Nikola Jurković. Odrađeni su veliki zahvati na pješačkim stazama i gotovo svaka od njih ima prilaze za invalide, biciklističke staze dovedene su u funkciju, a počela je sadnja i zamjena drvoreda. OŠ A. G. Matoša dobila je novu stazu i prilaz za učenike.

Što se tiče MO "12 redarstvenika", u tijeku je najveći projekt u Vinkovcima - izgradnja nadvožnjaka na Borincima, koji je na 70 posto završenosti.

- Jedan od naših većih problema je Spačva, odnosno prašina zbog koje se građani bune. Djelatnik sam te tvrtke, pa znam da se nešto rješavalo filtarskim stanicama i barijerama. Vidjet ćemo na sljedeće ljeto ima li poboljšanja - rekao je predsjednik MO “12 redarstvenika” Elvis Jozanović. Ni gradonačelnik nije zadovoljan izvođenjem radova na nadvožnjaku jer traju predugo.

M. Flego
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike