TvObzor
KIM VERSON

Zahvalna sam što mogu istinski živjeti svoju najveću strast
Objavljeno 23. rujna, 2022.
Ostati psihički jak u ovome vrtlogu, ostati potpuno svoj i autentičan nešto je što ja nazivam uspjehom
Razgovarao: Danijel MIKLIĆ

Kantautoricu Kim Verson šira je javnost upoznala 2010., kada je pobijedila u drugoj sezoni showa “Hrvatska traži zvijezdu”. Nakon toga nastavila je graditi karijeru, a nedavno je objavila svoj treći album “Digni ruke sve do neba”, prije svega namijenjen djeci i mladima, s kojega je predstavila novi singl “Čarolija”. “Za mene je ova pjesma vrlo prozračna, romantična i bajkovita. Govori o istinskoj snazi ljubavi koja briše sve strahove, o ljubavi kao iz bajke u kakvu svi zapravo želimo vjerovati. Mislim da je pravo vrijeme da zasvira u eteru, baš zato što su se mnogi ovoga ljeta zaljubili i vjerujem kada čuju pjesmu na radiju, da će se podsjetiti na lijepe trenutke koji su im se dogodili”, rekla je Kim o “Čaroliji”, a što nam je još ispričala 29-godišnja Novogradiščanka, pročitajte u nastavku.



Odakle potječe ideja o albumu za djecu i mlade?



- Ideja i želja za realizacijom ovog albuma postoje još odavno. Kao djevojčica nastupala sam, između ostaloga, na Izborima za dječju pjesmu Eurovizije te još iz djetinjstva nosim neke od pjesama koje sam napisala u tom razdoblju. Imala sam potrebu obratiti se i mlađoj publici, a dugo sam već imala u pripremi pjesme koje su idealne za spomenutu dob.

Kako je nastajao album “Digni ruke sve do neba”? Jesi li očekivala da ćeš dobiti potporu kada si se prijavila na natječaj Ministarstva kulture i medija?



- Sve je nekako došlo spontano i u pravo vrijeme. Prijavila sam se na natječaj i detaljno izložila plan programa. Kada sam već na to i zaboravila, stigla mi je obavijest da sam dobila potporu i da se Ministarstvu jako svidjela cjelokupna ideja. Bila sam jako uzbuđena i odmah se bacila na posao. Već sam imala podosta materijala koji je samo čekao svoj red, a zatim sam sve prezentirala svom producentu Alanu Doviću, koji je radio aranžmane i produkciju za ovaj album. Bio je to vrlo emotivan, nostalgičan i neopisivo poseban proces. Pjesme su jako lijepo zapakirane u jednu zanimljivu cjelinu pop-rocka s elementima countryja, a govore o odrastanju, uvažavanju različitosti, prvim životnim snovima, simpatijama i prisjećanju na lijepe trenutke u djetinjstvu.

Kako je došlo do suradnje sa Suicidalom na naslovnoj pjesmi? Što te je inspiriralo za tu pjesmu?



- Pjesmu “Digni ruke sve do neba” napisala sam još u sedmom razredu osnovne škole, ali je nisam imala priliku snimiti sve do sada. Govori o tome koliko je bitno da uvažavamo jedni druge i koliko je zaista dragocjeno pravo prijateljstvo. Neizmjerno mi je drago da se i supercool reperu kao što je Suicidal svidjela ova ideja o suradnji i da je pristao snimiti svoj dio. Bez njega to ne bi bilo to.

Najveći kritičar


Jedna od pjesama na albumu je “Sretno dijete”. Po čemu je ona za tebe posebna i kakav je bio osjećaj ponovno ju snimiti?



- To je prva pjesma koju sam ikad napisala i snimila u studiju sa svojih dvanaest godina. Pisala sam je za sudjelovanje na Izboru za dječju pjesmu Eurovizije i prošla je natječaj. Sjećam se koliko sam bila sretna i koliko je to iskustvo bilo posebno za mene. To je bilo razdoblje kada sam shvatila da je glazba moja najveća strast i moj poziv. Snimiti ponovno ovu pjesmu za mene je bilo zapravo nestvarno. Nisam se nikada nadala da ću doći u priliku ponovo snimiti vokal te da će pjesma koja je obilježila moje prve glazbene korake u budućnosti poprimiti sasvim jednu novu dimenziju i značenje. Imala sam osjećaj da se povijest na neki način ponavlja, što mi je baš trebalo. Neopisivo...

Što nam možeš reći o foto sessionu, odnosno svom stylingu na promotivnim fotografijama za aktualni singl “Čarolija”? Možemo li očekivati i spot?



- Ovoga puta željela sam iznenaditi ljude koji prate moj rad upravo ovim glamuroznim fotografijama. Ne mora nužno spot biti uvijek taj koji prati pjesmu i baš zato sam imala potrebu napraviti nešto drukčije. Moram reći da me haljina poznatog salona I Do Weddings ostavila bez daha. Osjećala sam se poput princeze iz neke drage bajke koja čeka svog princa. Fotke su nastale na lokacijama zagrebačkog Gornjeg grada, a iza objektiva stoji mladi i perspektivni umjetnik Nicolas Diamane.

Kako si zadovoljna dosadašnjim reakcijama na “Čaroliju”? Tko ti je najveći kritičar, a tko podrška na tvom glazbenom putu?



- Kada je pjesma izašla, zaprimila sam jako lijepe poruke i komentare, što mi najviše znači. Podrška publike i, naravno, bliskih ljudi daje mi motivaciju i vjetar u leđa. Najveći kritičar na životnom i glazbenom putu sam sama sebi.

Gdje si sve nastupala otkad je album “Digni ruke sve do neba” vani te kako djeca i mladi reagiraju na pjesme? Kakva su djeca publika?



- Za sada sam povodom albuma nastupala u Požegi, Čakovcu i Ogulinu. U planu su angažmani na još nekim dječjim manifestacijama. Atmosfera bude jako vesela i zabavna! Koliko sam skužila po reakcijama, djeci se jako sviđaju pjesme. Na posljednji nastup ponijela sam i gitaru pa je bilo još zanimljivije i fornije! Moram biti iskrena, nije lako pridobiti djecu. Oni točno znaju što im se sviđa i jako su pametni. S obzirom na to da je u pitanju najiskrenija publika, kada vidim njihova nasmijana i zadovoljna lica, onda sam i ja sretna.

Planovi i želje


Što si naučila o estradi u ovih 12 godina koliko si dio nje?



- Jako puno sam naučila i još uvijek učim. Toliko raznih iskustava već imam iza sebe, ali svaki put me nešto novo iznenadi ili, pak, razočara. Ostati psihički jak u ovome vrtlogu, ostati potpuno svoj i autentičan nešto je što ja nazivam uspjehom. Zahvalna sam što mogu istinski živjeti svoju najveću strast, sve drugo je manje bitno. U težim trenutcima uvijek se zapitam: “Što zaista želiš ostaviti ovome svijetu?”.

Možeš li reći da si zadovoljna svojom pozicijom na našoj glazbenoj sceni? Što nikada ne bi učinila za uspjeh u šoubiznisu?



- Ne mogu reći da nisam zadovoljna. Tu sam još uvijek - stvaram, kreiram, pokušavam što više u tome uživati i nikoga ne kopiram. Težim istinskoj vrijednosti i onome iskonskom. Ne bih učinila ništa što nije u skladu sa mnom niti bih pokleknula pred nekim stvarima samo radi cijene nekakvog “uspjeha” koji se često krivo prezentira.

Kako i s kime najradije provodiš slobodno vrijeme? Što najčešće slušaš posljednjih mjeseci?



- U posljednje vrijeme većinom s mamom, frendicama i svojom pudlicom Wendy. Obožavam prirodu, tako da sam stalno u svom dragom Maksimiru. Volim pročitati dobru knjigu i pogledati neki dobar psihološki triler. Posljednjih mjeseci jako me peru neke nostalgične pjesme. Inače volim stare, dobre stvari koje vječno ostaju. Volim poslušati i dobar blues.

Koji su ti planovi za ostatak 2022. i početak iduće godine?



- Planovi i želje su uvijek tu. Ljeto je bilo dosta izbalansirano svirkama, angažmanima i odmorom. Uoči blagdana planiram izbaciti božićnu pjesmu koja će, vjerujem, biti dobro prihvaćena. Trenutno radim i na četvrtom studijskom albumu. Veselim se nekim novim nadolazećim projektima.
Danijel Miklić
Najčitanije iz rubrike