Osijek
NACIONALNI KVIZ

Čitanjem do nagrade
Objavljeno 21. rujna, 2022.
Nacionalni kviz za poticanje čitanja natjecanje je organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira preko mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica. Narodna knjižnica Centra za kulturu Čepin pozvala je svoje članove da se uključe u kviz koji se tradicionalno provodi u Mjesecu hrvatske knjige koji je ove godine posvećen mladima budući da je 2022. godina proglašena Europskom godinom mladih.



Tema glasi Generacija K, čime se aludira na postojeće podjele generacija, a stavlja naglasak na dva ključna pojma – knjigu i knjižnicu. Moto ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je Misli na sebe – čitaj! Kviz se provodi online, a prilagođen je i prikazu na telefonu. Ove se godine za kviz čitaju tri zanimljive knjige: Krive su Seka i Seka, Oblak čvoraka i Pošta za Li. Kroz njih će djeca moći puno naučiti o njihovim autorima, temama o kojima pišu, likovima, a i moći će saznati mnoge korisne i zanimljive informacije.



Kviz se može rješavati do 25. listopada, a popis finalista bit će objavljen na mhk.hr/kviz do 4. studenoga. Završna svečanost održava se 15. studenoga u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike