Kultura
ZKM S DIPTIHOM “BRAĆA KARAMAZOVI”

Otvara MESS u Sarajevu
Objavljeno 21. rujna, 2022.
Jedan od najrelevantnijih kazališnih festivala u jugoistočnoj Europi, 62. Međunarodni kazališni festival MESS u Sarajevu, na poziv organizatora otvorit će u sarajevskom Narodnom pozorištu Zagrebačko kazalište mladih s diptih predstavom "Braća Karamazovi" Olivera Frljića. Festival se ove godine održava od 30. rujna do 9. listopada, a predstavit će dvadesetak produkcija iz cijeloga svijeta. I ove godine MESS donosi uzbudljive predstave nekih od najpoznatijih svjetskih kazališnih autora te vrhunsku regionalnu i međunarodnu produkciju kazališta iz Italije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Njemačke, Švicarske, Grčke, Cipra i Mađarske.

Na poziv organizatora ovaj će festival otvoriti ZKM s Frljićevom predstavom "Braća Karamazovi", suvremenom obradom klasika ruske književnosti, koja se odvija u formi dvostruke predstave. U programu MESS-a 30. rujna prvi je dio diptiha pod naslovom "Sve sretne obitelji nalik su jedna drugoj", dok je 1. listopada na programu drugi dio, pod naslovom "Svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način".

U obje predstave glume Dado Ćosić, Ugo Korani, Adrian Pezdirc, Jasmin Telalović, Mateo Videk, Milivoj Beader, Danijel Ljuboja, Ivan Pašalić, Katarina Bistrović Darvaš, Hrvojka Begović, Petra Svrtan i dr. H
Možda ste propustili...

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

Najčitanije iz rubrike