Autoglas
MOVING INSPIRATION PROJECT

Kia s EV6 osvaja nagrade, ovaj put dvije dizajnerske
Objavljeno 20. rujna, 2022.

Kia je dobitnica dvije dizajnerske nagrade Red Dot za svoju dizajnersku instalaciju ‘Moving Inspiration Project‘, namjenski napravljena za potrebe talijanskog lansiranja višestruko nagrađivanog potpuno električnog crossovera EV6. Instalacija i namjenska komunikacijska kampanja osvojile su nagrade za marketing i prostorno komuniciranje u okviru Red Dot Design Awards.



Nova instalacija, napravljena kao plod suradnje talijanske podružnice Kije, talijanske podružnice marketinške agencije Innocean i Roberta Palombe (Palomba Serafini Studio) te inspirirana Kijinim sloganom "Pokret koji inspirira ", kreirana je kako bi naglasila dinamiku EV6 i filozofiju brenda Kia. Instalacija, premijerno razotkrivena za vrijeme talijanske novinarske prezentacije modela EV6 u studenome protekle godine, predstavlja zamisao o automobilu koji se naizgled kreće čak i kad miruje. Projekt je široj javnosti predstavljen s tri videosnimka koji su najprije bili objavljeni na tome namijenjenoj stranici na službenoj stranici Kije u Italiji, ali i na Kijinim društvenim kanalima. Prvi video po imenu Inspiration pomogao je ilustrirati genezu projekta s umjetničkog vidika, dok se drugi video po imenu Creation fokusirao na samu izvedbu instalacije. Finalni videosnimak po imenu Installation pokazao je umjetničko djelo u finalnom obliku.

Kijin crossover koji naglašava neuobičajenu konstrukciju i električne mogućnosti, prvo je azijsko vozilo koje će biti stalno izloženo u muzeju automobila MAUTO u Torinu. EV6 je postao dio stalne muzejske zbirke unutar prostora namijenjenog motorima. EV6 je izložen zajedno s instalacijom "Moving Inspiration" napravljenoj za potrebe komercijalnog lansiranja vozila.

- Ovo je bila izuzetna godina za model EV6 koji je osvojio brojna priznanja, između ostaloga i titulu Europskog automobila godine. Ova očaravajuća dizajnerska instalacija dodatno naglašava atraktivni koncept EV6 kao i našu dizajnersku filozofiju ‘Opposites United‘. Počašćeni smo da tu instalaciju nisu dobro ocijenile samo naše stranke, nego i komisija Red Dot - rekao je David Hilbert, direktor marketinga Kia Europe.

U ožujku je Kia EV6 ostvario ukupnu pobjedu na prestižnim dizajnerskim nagradama Red Dot, osvojivši najprestižnije priznanje ‘Red Dot: Best of the Best’, za svoj pionirski i u budućnost usmjeren dizajn. Pobijedio je i u kategoriji ‘Red Dot: Inovativni proizvodi’.

Milan Bugarić