Regija
NAPREDUJE GRADNJA GRADSKOG STADIONA

Prva utakmica očekuje se najesen sljedeće godine
Objavljeno 9. rujna, 2022.
Do kraja ove godine trebala bi biti gotova središnja zgrada na novom stadionu
BELI MANASTIR



U lipnju prošle godine gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob i direktor višnjevačke građevinske tvrtke Zuber d.o.o., Dalibor Mihaljević, potpisali su 27,7 milijuna kuna vrijedan ugovor o izgradnji novog stadiona u jedinom baranjskom gradu. "Ovo je lijep dan za Beli Manastir i njegove stanovnike. Potpisan je još jedan važan ugovor, a za nepunih mjesec dana tvrtku Zuber uvest ćemo u radove", istaknuo je Rob nakon potpisivanja ugovora, naglašavajući kako je riječ o prvoj fazi izgradnje stadiona koja, između ostaloga, obuhvaća rušenje postojećih objekata i ograde, izgradnju središnje zgrade s tribinama, u kojoj će biti brojni sadržaji…



Od tada do danas prošlo je približno 14 mjeseci. Na mjestu starog stadiona nazire se moderno zdanje nove stadionske zgrade s tribinama. Starih, drvenih tribina, građenih 50-ih godina prošlog stoljeća, svojevrsnog ‘‘zaštitnog znaka‘‘ Belog Manastira, poodavno više nema. Nova zgrada gradi se prekoputa mjesta na kojem su bile stare tribine, što znači da će mjesta zamijeniti nekadašnje glavno i pomoćno igralište. Gradilište smo jučer posjetili u društvu supotpisnika lipanjskog ugovora.

- Sukladno ugovoru, naša je obveza izgraditi zgradu stadiona i dio manipulativnih površina uz objekt. Završili smo grube radove, što znači da su gotovi svi oni armiranobetonski, a u tijeku je izvođenje suhomontažnih radova u prizemlju te na prvom i drugom katu. Cementne glazure postavljene su na svim etažama, fasada i aluminijska bravarija odrađena je u oko 50 posto, kao i strojarski radovi. Elektroinstalacije su, nagrubo, kompletno odrađene i još nam preostaje finalna montaža nakon što obavimo sve soboslikarske radove - objašnjava Mihaljević, nastavljajući kako je gotov i ravni krov te kako je pripremljena konstrukcija za solarne panele.

Građevinarima tvrtke Zuber preostaju završni soboslikarski, keramički i podopodlagački radovi, ugradnja drvene stolarije, završetak bravarije, ličenje tribina, podnih površina i stubišta.

- Očekujemo da bi do kraja godine sve trebalo biti gotovo, obavljen tehnički pregled te primopredaja - podvlači Mihaljević.

Inače, na gradilištu je svakodnevno 40-ak djelatnika. Korona je usporila radove, kao i problemi s nabavom, odnosno cijenom materijala, pa je prvobitni rok od godinu dana probijen, ali zbog opravdanih razloga. No središnja zgrada s tribinama samo je jedna od faza izgradnje novog stadiona. Igrališta, atletska staza, krov iznad tribina, razni sadržaji, opremanje… dio su onoga što bi trebalo dočekati sportaše, rekreativce i ljubitelje sporta.

- Direktor Mihaljević kaže da radovi dobro napreduju, u što sam se i osobno uvjerio. Izgleda impozantno. Razmišljamo o nastavku aktivnosti. Najvažnije je da su sredstva osigurana i da je zatvorena financijska konstrukcija - kaže Rob, naglašavajući kako pregovaraju o troškovniku i nabavi glavnog terena, koja bi trebala biti objavljena i raspisana tijekom listopada ili studenoga. Očekuje kako će, ako ne bude nepredviđenih problema, što je u ova vremena itekako moguće, prva utakmica na novom Gradskom sportskom parku biti odigrana najesen sljedeće godine. Uz pune tribine, na kojima će biti ugrađeno 600 sjedalica… Treba istaknuti kako je sadržaj ispod tribina i na njima, na dvije etaže, sukladan pravilniku HNS-a.

Ivica Getto
Možda ste propustili...

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike