Sport
KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK U SVOM ĆE GRADU ODRADITI PRIPREME

Glavni ciljevi "Brokera" su povratak u Premijer ligu i iskorak u ABA 2
Objavljeno 19. kolovoza, 2022.

Košarkaši Vrijednosnica Osijek odrađuju prve treninge u pripremama za novu sezonu. "Brokeri" će u njoj tražiti ekspresni povratak u HT Premijer ligu, ali i bolji učinak na međunarodnoj sceni (ABA 2 ligi). Sve to nastojat će ostvariti pod vodstvom novog trenera Srđana Helbicha koji je ljetos preuzeo momčad.



Za Helbicha su dodatni izazov i motiv ostvariti te ciljeve u svom gradu, a za to se nada kako će što prije uspjeti kompletirati kadar.

- To su neki ciljevi koje smo si postavili, i nadam se da ćemo ih ispuniti. Bit će sigurno izazovno, nismo još kompletni. Nedostaje nam Topolović koji je na pripremama s reprezentacijom BiH, a trebali bismo se još pojačati s jednim igračem na bekovskoj poziciji te jednim ispod koša. Što se tiče samih priprema, nadam se da će dečki biti u optimalnom fizičkom stanju i da će svi od početka moći pratiti sve, odnosno da neće biti nikakvih ozljeda, ili nekih drugih problema - pričao je novi trener VROS-a, koji će kompletne pripreme odraditi u svom gradu, uz, naravno, iznimke odlaska na pripremne utakmice.

Uvodni će dani Helbichu poslužiti i za dodatno upoznavanje s momčadi, kao i privikavanje igrača na njegove zahtjeve što se igre tiče. A 46-godišnji stručnjak već zna na čemu želi graditi uspjehe.

- Imat ćemo sigurno svoj način igre koji će se ponajprije temeljiti na čvrstoj i agresivnoj obrani, a onda iz toga je uvijek lakše igrati napad. Imamo sad Budimira koji ima određeno iskustvo i koji bi trebao biti primjer tim momcima i na neki način ih odgajati. Tu je i Bradford koji bi trebao povezati sve te mlade momke, koji bi trebao za njih kreirati neke dobre situacije u napadu. Mislim da ćemo biti dobri. Još očekujemo ta dva pojačanja i s njima mislim da ćemo biti konkurentni, sigurno ćemo "pucati" na to prvo mjesto.

Sezona u Prvoj ligi počinje 1. listopada, 12 klubova igrat će dvokružno, nakon čega će uslijediti doigravanje. Prvak će u najviši rang, a drugoplasirani u razigravanje. Osječani će u ABA 2 ligi krenuti 17. listopada, ponovno će 14 klubova igrati turnirski, a moguće je i da budu domaćini jednog turnira.

- Zbog privatne konstrukcije sponzoriranja kluba nama je primarni fokus ostvariti bolji rezultat i zadržati status u ABA 2 ligi koja je medijski mnogo bolje popraćena, i što se tiče TV prijenosa i marketinga u odnosu na bilo koje domaće prvenstvo. Pozivnicu smo imali na dvije sezone, ovo je druga, pa zato želimo u ovoj napraviti bolji rezultat nego u prošloj te na neki način zaslužiti nastavak. Samim tim, ako u tome uspijemo, mislim da će to biti dostatno da momčad ostvari brzi povratak u HT Premijer ligu gdje smatramo da nam je i mjesto - rekao je sportski direktor Renato Martinko, koji je pojasnio i kako bi preostala pojačanja trebali biti igrači s našom putovnicom.

- Tražimo domaće igrače, zbog pravila u Prvoj ligi gdje mogu igrati samo dva stranca, od kojih jedan na parketu. Što se stranaca tiče, mislim da ćemo ostati na Bradfordu i Topoloviću. Tražimo još dva nositelja igre na te pozicije centra i beka šutera. Smatram da će mnogi od ovih mladih igrača na probi ostati. Mi smo poznati kao klub koji je dobar kao odskočna daska za napredak u karijeri. Nadam se da uskoro biti novih potpisa za objaviti s potentnim mladim igračima - poručio je Martinko.

Goran Roguljić
Deset susreta
Osječki će košarkaši do početka prvenstva odigrati deset pripremnih utakmica, među kojima su i nastupi na turnirima. Prva je na rasporedu 26. kolovoza, kada će gostovati kod Spartaka u Subotici, a dva dana kasnije uslijedit će i prva provjera na domaćem parketu.

Još (bar) dva igrača
U kadru “brokera” za sada su potvrđeni Christian Bradford, Gabrijel Flanjak, Vuk Dmitrović, Tadej Tomljenović, Matej Tokić, Veljko Budimir, Ivan Pavić, Marko Bošnjak, Dragan Džajić te Đorđe Topolović, koji će se nakon reprezentativnih obveza priključiti suigračima. U radu s njima treneru Srđanu Helbichu asistirat će pomoćnici Marko Mandić i Dubravko Blažević te fizioterapeut Ivan Romanjek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike