Osijek
ORGANIZATORI PRATE PROGNOZE

Gumiranje u subotu, ako ne padne kiša
Objavljeno 19. kolovoza, 2022.
Sve je spremno za ovogodišnje Gumiranje, prema riječima organizatora, Osječke tvornice ideja, provjereno najbolju zabavu na Dravi, koja će se održati u subotu, 20. kolovoza, s početkom u 14 sati.

Sva mjesta za rinovanje plutajućim gumama, od Udičarskog doma u vikend-naselju Karašica pa do Kopike, i ove su godine ekspresno popunjena te je za očekivati kako će i 4. Gumiranje ispuniti sva očekivanja. Za one koji još nisu upoznati s detaljima ove zabavno-rekreativne manifastacije, recimo da je riječ o spoju bicikliranja, već spomenutog rinovanja Dravom te zabave na najljepšoj kontinentalnoj plaži - Kopiki (tim redosljedom). Kako je ove godine vodostaj Drave vrlo nizak, velike su šanse da će sudionici doživjeti isto što i ekipa s 1. Gumiranja - iskrcavanje na brojne pješčane sprudove gdje će moći uživati u kupanju.

Bicikliranje dravskim šumama kreće u 14 sati (okupljanje od 13.30), kod Kompe. Za one koji preskaču biciklistički dio, okupljanje je planirano u 14.30 sati, kod Udičarskog doma, u vikend-naselju Karašica kod Josipovca.

”Sedam kilometara bicikliramo dravskim šumama i putovima, paralelno s rijekom Dravom od Osijeka do Udičarskog doma. Uz osvježenje se družimo, a bicikle spremamo na prikolicu. Šumu mijenjamo rijekom, a bicikle gumama te kreće devet kilometara i otprilike tri sata dugo plutanje nizvodno. Dok se udobno sunčate na svojim gumama i osigurava vas motorno plovilo, moći ćete bezbrižno uživati u plutanju niz rijeku, riječnim plažama i sprudovima, vizuri grada i glazbi koja vas prati. Dodatno bezalkoholno osvježenje možete očekivati na našem Čamcu, dok plutanje završavamo na omiljenoj osječkoj Kopiki uz piva iz Malog Diva”, ističe organizator.

Nažalost, cijela je priča pod upitnikom. Kako je za vikend najavljena nepovoljna vremenska prognoza, upitali smo Davorina Jašinskog iz Osječke tvornice ideja što su planirali u slučaju da se ona i ostvari.

- Plan je pričekati do kraja dana (petak, nap.a.), i vidjeti kako će se razvijati vremenske prilike. Ako budu nepovoljne, Gumiranje ćemo, nažalost, morati odgoditi ili otkazati za sljedeći, ili neki drugi vikend, no to ne ovisi samo o nama, moramo se uskladiti s HGSS-om i Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije s kojima surađujemo”, rekao je Jašinski.

U nadi kako do odgode ili otkazivanja ipak neće doći, svim sudionicima Gumiranja želimo sretnu plovidbu Dravom i dobru zabavu na Kopiki. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike