Sport
NASTAVLJENA KRIZA BIJELO-PLAVIH

Osijek dvaput vodio, ali su žilavi Varaždinci su uspjeli odnijeti jedan bod
Objavljeno 14. kolovoza, 2022.

Dočekali su navijači Osijeka pogodak bijelo-plavih nakon 401 minute posta, ali su ostali uskraćeni za pobjedu. Osijek je dvaput vodio, ali hrabrost koju su iskazali Varaždinci u igri donijela im je jedan bod, a da nije bilo Ivušića u drugoj minuti sudačke nadoknade mogli su uzeti i sva tri. Tako se nastavila kriza bijelo-plavih koji sad za pobjedu ne znaju pet susreta zaredom što je situacija koja se nije dogodila u eri Nenada Bjelice na klupi Osijeka. Bijelo-plavi su imali dobru podršku s tribina, ali nikako ne pronalaze put izlaska iz tunela u koji su ušli nakon šokantnog ispadnja od Kizilžara. I zato su se s istočne tribine nakon susreta opet začuli povici "Bjelice odlazi", a nogometaše Varaždina gledatelji su nagradili pljeskom. Posve zasluženo jer su gosti svojim odvažnim nastupom zaslužili iz Gradskog vrta otići s plijenom.


Teška ozljeda Postonjskog


Trener Osijeka Nenad Bjelica promiješao je svoje kadrovske karte pa su na terenu of prve minute bili Adrian Leon Barišić i Nikola Janjić koji nisu ove sezone započinjali utakmice. Stoga je zastrašujući bio pogled na klupu za pričuve Osijeka na kojoj su sjedili redom dojučerašnji starteri Kleinheisler, Fiolić, Bartolec, Lončar, Beljo i Lovrić. No, početak susreta protekao je u boljoj igri gostiju koji su mogli i htjeli igrati. Nisu se u Gradski vrt došli braniti. Krenuli su odvažno, bez respekta. Čak su gosti imali i daleko više loptu u svojim nogama, no to im nije donijelo neke konkretnije prilike, iako su dosta pokušavali. Osijek je s druge strane težio jednostavnijim akcijama i bržoj završnici.

No, do 26. minute bilo je mirno što se uzbuđenja tiče, a onda se dogodila teška ozljeda Igora Postonjskog. Stradao je u sudaru s Caktašem kada su obojica čvrsto krenula prema lopti došlo je do sudara nakon kojeg je Postonjski s udlagom na nozi vozilom Hitne pomoći prebačen u osječku Kliničku bolnicu s puknućem obje potkoljenične kosti. Pod dojmom tog nesretnog događaja ostalo je cijelo prvo poluvrijeme, iako se u njegovoj završnici napokon počelo nešto događati i pred vratarima. Prvi udarac u okvir uputili su gosti preko Herrere u 39. minuti, no Ivušić nije imao težak zadatak zaustaviti taj pokušaj s desetak metara iskosa. Osijek je uzvratio praktično odmah u sljedećem napadu kada je Janjić proigrao Caktaša, a on je opalio bez oklijevanja s 12-13 metara također malo iskosa s desne strane i uzdrmao vanjski dio lijeve vratnice. Zbog ozljede Postonjskog prvi dio susreta imao je pet minuta nadoknade, a u drugoj Mierez je napokon dobio jedan upotrebljiv bočni ubačaj koji je uputio Miloš, a Argentinac je pucao glavom s desetak metara i bio zamalo neprecizan. Tako se na odmor otišlo bez pogodaka i s dojmom kako su gosti više težili kombinatorici željeli i tražili, a Osijek je želio brže akcije ne bi li na što jednostavniji način došao u mogućnost ugrožavanja suparničkih vrata. No, nijedan od suparnika se imao konkretne koristi od svog plana igre.


Kad pričuve "polude"

Bjelica je na poluvremenu umjesto indisponiranog Fućka uveo Kleinheislera što se ubrzo pokazalo kao dobro rješenje. Naime, u 57. minuti Mađar je ubačajem pronašao Jugovića koji je ostao zaboravljen na šest metara od vrata, uslijedio je trzaj glavom i lopta se našla u mreži Varaždinaca - 1:0. Osijek je nakon 401 minute posta napokon uspio pronaći način kako zatresti suparničku mrežu. Pogodak je probudio navijače, ali zanos nije dugo trajao jer je i trener gostiju Mario Kovačević imao svog aduta s klupe. U igru je u 61. minuti uveo Frana Brodića, a on je samo četiri minute kasnije izjednačio rezultat nakon dodavanja Teklića. Bilo je dosta nesreće u toj akciji za Osječane jer se lopta prvo odbila od Barišića, a Škorić je uklizavanjem pokušao spriječiti najgore, ali je samo Brodićev udarac podigao točno koliko je trebalo da preleti Ivušića. Izjednačenje je natjeralo Bjelicu na nove promjene i one su opet donijele plod. Ušli su Beljo i Mance umjesto Miereza i Caktaša i opet je trebalo proći samo četiri minute kako bi stigao pogodak. U 77. minuti korner slijeva izveo je Jurčević "kifla" je pala na drugu vratnicu gdje je uletio Beljo te glavom iz neposredne blizine donio novo vodstvo Osječanima - 2:1. No, "ludoj" večeri pričuvnih igrača tu nije bio kraj. Opet je reagirao Kovačević, pa je u igru u 81. minuti poslao Perića, a njemu je trebalo još manje od njegovih prethodnika kako bi se upisao u strijelce. U 84. minuti opalio je s ruba kaznenog prostora, bio je to toliko snažan udarac pa se Ivušić nije pomaknuo, a lopta je završila u lijevoj strani vrata - 2:2. Novi šok za Osječane, a ubrzo su opet na travi mogli završiti gosti. U 88. minuti Miloš je ubacio zdesna, a Beljo pucao glavom od trave, a lopta je završila na gredi. Na drugoj strani mogao se proslaviti Perić u drugoj minuti sudačke nadoknade nakon što je Brodić pucao s 17 metara, Ivušić je kratko odbio loptu na noge Periću koji je bio u čistoj situaciji, ali je njegov udarac s pet metara Ivušić uspio obraniti i spasio Osijek novog poraza. D.Keler

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme toplo. Teren dobar. Gledatelja: 3233. Sudac: Igor Pajač (Zelina) - 6. Strijelci: 1:0 Jugović (57), 1:1 Brodić (65), 2:1 Beljo (77), 2:2 Perić (84). Žuti kartoni: Jugović, Kleinheisler (Osijek), Elezi, Urata (Varaždin). Crveni kartoni: -


IGRAČ UTAKMICE: FRAN BRODIĆ (VARAŽDIN)


OSIJEK
2(0)
Ivušić 6,5, Miloš 6,5 Škorić 6 (od 78. Bralić -), Barišić 6,5, Jurčević 6, Brlek 5,5, Jugović 6,5, Janjić 6 (od 54. Fiolić 6), Caktaš 6 (od 73. Beljo 6,5), Fućak 5,5 (od 46. Kleinheisler 6,5), Mierez 6,5 (od 73. Mance 6).


VARAŽDIN
2(0)
Zelenika 6, Stanić 6, Ba 6, Pellumbi 6, Urata 6, Postonjski - (od 29. Lusavec 6), Elezi 6 (od 81. Perić -), Peco 6 (od 61. Vugrinec), Teklić 7, Herrera 6 (od 46. Kolarić 6), Šego 5,5 (od 61. Brodić 7).

Beširević predao dukat Škoriću


Uoči početka susreta Osijek - Varaždin upriličena je mala svečanost. Naime, jedna od Osijekovih stvarnih igračkih legendi u HNL-u Bakir Beširević predao je prigodni dar kapetanu današnjeg igračke generacije Miletu Škoriću. Mile je, nedavno, u susretu protiv Slaven Belupa službeno postao igrač s najviše nastupa u bijelo-plavim dresu u HNL-u. Nedjeljni nastup bio mu je 330., a na toj vječnoj listi iza sebe je ostavio baš Beširevića koji je za NK Osijek skupio 327 službenih utakmica. Beširević je Škoriću predao pozlaćeni dukat NK Osijek koji će ga zauvijek podsjećati na njegovo nesvakidašnje ostvarenje.

Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike