Regija
UREĐUJE SE TRG SV. JOSIPA

Novo zelenilo u središtu grada
Objavljeno 13. kolovoza, 2022.
Otklonjen kvar na javnoj rasvjeti, postavljeni rubnjaci, najesen će posaditi nisko raslinje
SLATINADjelatnici komunalne tvrtke Slatina KOM, koji obavljaju komunalne djelatnosti na području grada, nastavili su uređivanje dijela gradskog središta između kioska i parkirališta na Trgu sv. Josipa oko gradskog sata.Naime, djelatnici Slatina KOM-a krajem veljače na središnjemu gradskom Trgu sv. Josipa uklonili su neprimjereno veliko grmoliko zelenilo uz parkiralište kod gradskog sata.

Bilo je to veliko grmlje koje se raširilo više nego što se orezivanjem moglo oblikovati, a djelomice se počelo i sušiti, pa je njegovo uklanjanje imalo puno opravdanje.

Direktor tvrtke Sanjin Hmelik tada je rekao da izgled središta grada neće biti narušen jer će uklonjeno postojeće zelenilo biti zamijenjeno novim.

Tijekom ožujka na tom je mjestu obavljeno otklanjanje kvara na javnoj rasvjeti koji se pojavio u tom dijelu trga. Budući da su svi električni vodovi pod zemljom, valjalo je obaviti zemljane radove i sanirati podzemne kablove, a sada su djelatnici tvrtke Slatina KOM u suradnji s Gradom nastavili uređivati taj dio trga.

Radovima u potekla dva dana pripremljena je podloga i postavljeni su rubnjaci do kioska te između asfaltiranog parkirališta i zelene površine.

Zelena površina bit će kompletno uređena najesen, kad to vremenski uvjeti dopuste, odnosno kad prestanu ove nesnosne ljetne vrućine.

Prema sadašnjim projekcijama, tu će biti posijana trava i posađeno nisko, grmoliko raslinje koje će omogućiti lakše održavanje te površine.

Prema riječima direktora Hmelika, taj dio posla nije mogao biti obavljen ranije zbog spomenutih podzemnih instalacija i potrebnih radova kojima je riješen problem javne rasvjete, a novoposađeno zelenilo bit će funkcionalno i pridonijet će ljepšem izgledu najužeg središta grada.

Petar Žarković
Staza do ploče s imenom trga
Sredinom zelene površine uredit će se staza do malog betoniranog postolja, na kojem će biti postavljena ploča s imenom Trga svetog Josipa, koja se tu nalazi od obilježavanja sedamstote obljetnice prvog spomena gradskog imena u povijesnim dokumentima 1997. godine.

Možda ste propustili...

IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA

Za deset korisnika 8,2 milijuna kuna

PRIRODNA NEPOGODA ZA TRI OPĆINE I SLATINU

Procjene štete od leda i vjetra do 8. listopada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

INDUSTRIJSKA ZONA - IMPERATIV ZAPOŠLJAVANJE

Četvorni metar Zone kunu, ali kupac mora ispuniti plan

2

NOVI REKORD ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Jutro zemlje prodaje se u
Đakovštini i za 8000 eura

3

POKRENUT POSTUPAK IZMJENE STATUTA GRADA, BRIŠU ODREDBE O MJESNOJ SAMOUPRAVI

Grad Županja odlučio je ukinuti nefunkcionalne mjesne odbore