Osijek
U PODRUMIMA VINARIJE ERDUT KAPLJICE VRHUNSKIH VINA

Potekla je graševina iz najveće vinske bačve
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.

U podrumima Erdutskih vinograda nalazi se najveća vinska bačva na svijetu u upotrebi obujma 75 tisuća litara, u kojoj leži Erdutska graševina. Jednom godišnje bačva se prazni i opet puni.



Damir Risek, glavni enolog Erdutskih vinograda, istaknuo je važnost istakanja velike bačve jedinstvene po svom volumenu, a koja je također dio turističke ponude i samim time spomenik najboljem drvetu na svijetu za proizvodnju i održavanje vina, slavonskom hrastu, što sve skupa daje vinima dodatnu vrijednost. "Sad u bačvu ide berba 2021., a u završnoj fazi su pripreme za berbu 2022. Svi parametri koje pratimo u vinogradu su jako dobri i očekujemo dobru berbu, prema nekim pokazateljima čak i odličnu. Prinosi će s obzirom na sušu biti nešto smanjeni, ali zato očekujemo izvrsnu kvalitetu", rekao je Risek.

Članica Uprave Erdutskih vinograda Dunja Vukmirović rekla je kako je ukupni kapacitet podruma 6 milijuna 300 tisuća litara vina, a s obzirom na restrukturiranje vinograda u proteklom trogodišnjem razdoblju trenutna proizvodnja je oko 2 milijuna 500 tisuća litara.

"Proizvodna orijentacija su nam vrhunska i kvalitetna vina", istaknula je Vukmirović.

Tihana Eršek Cicvarić
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike