Regija
PREDUVJET SIGURNOG PROMETOVANJA

Sanirani kolnici u
slatinskim ulicama
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.
SLATINA



Na području Slatine cijele se godine intenzivno radi na sanaciji i asfaltiranju kolnika u brojnim ulicama, a neki radovi nisu prestajali ni u najtoplijim ljetnim danima. Građani koji žive u ulicama u brdskom dijelu grada nerijetko imaju problema u prometu zbog uskih kolnika ili nedostatka nogostupa, a ima i ulica koje još nemaju asfalt. U sklopu terenskog obilaska zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslav Hess obišli su nekoliko lokacija na kojima su održavanje i uređenje infrastrukture ulica i nogostupa u tijeku ili su završeni. Jedna od ulica koje su sanirane u 2022. godini je Jirsakova.

– Radovi koji su obuhvaćeni sanacijom ulice su iskop postojećeg materijala (kamen i zemlja) na trasi ceste, ugradnja kamena, postavljanje rubnjaka, priprema za ugradnju asfalta i asfaltiranje u duljini od 340 metara. Većinu radova obavila je tvrtka Slatina KOM, a asfaltiranje je odradila tvrtka Ceste Bjelovar. Vrijednost radova iznosila je 399.677,50 kuna – rekao je Hess.

Prema njegovim riječima, Grad je ove godine obavio i redovitu sanaciju udarnih rupa na cestama s asfaltiranim kolničkim zastorom, a te je radove također obavio Slatina KOM. Vrijednost radova je 132.401,34 kune, a sanirano je 30 udarnih rupa, što čini površinu od 318 četvornih metara. Veći poslovi odnosili su se na sanaciju raskrižja u Ulici grofa Janka Draškovića i spoj Hebrangove i Zvonimirove. Trenutačno se intenzivno radi na rekonstrukciji nogostupa na Trgu R. Boškovića. Slatina KOM uklanja postojeći asfaltni zastor, obavlja iskop postojećeg materijala, ugradnju kamena, postavljanje rubnjaka te pripremu za ugradnju asfalta i postavljanja betonskih kocki. Sanacijom će biti obuhvaćeno 100 metara, a procijenjena je vrijednost radova 198.950 kuna. Dogradonačelnik Ilija Nikolić izrazio je zadovoljstvo izvedenim radovima, a koji su zasigurno donijeli brojne benefite cijelom slatinskom području.

– Obavljena je sanacija odvojka u Varaždinskoj ulici u Novom Senkovcu u duljini od 155 metara, a vrijednost radova iznosila je 471.012,14 kuna. Obavljena je i sanacija ceste u Ulici kneza Domagoja u Gornjem Miholjcu duljine 310 metara, vrijedna 369.241,95 kuna – objasnio je.

Grad ima u planu asfaltiranje staza na mjesnim grobljima u prigradskim naseljima Novom Senkovcu i Sladojevcima te provođenje postupka nabave za projektiranje ulica Mirna I i Mirna II. P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana