TvObzor
SEA BEAST , ANIMIRANI FILM

Avantura o čudovištima nosi i dublju poruku
Objavljeno 12. kolovoza, 2022.

Kad usred ljetnih vrućina dobijete COVID-19 i morate mirovati, jedino rješenje za skraćivanje dana koji kao da traju 60 sati, jest Netflix. Imala sam sreću pa je baš u to vrijeme premijeru imalo nekoliko novijih filmova, koje sam odgledala, bez obzira na žanr i glumačku postavu: samo da prođe vrijeme. Iako volim animirane filmove, draži su mi oni koji su za malo veću djecu, ali kad sam počela gledati "Sea Beast" nisam imala pojma o čemu je riječ.



Tek nakon što sam ga odgledala sam proguglala redatelja i otkrila da je režirao tri meni draga crtića: "Moanu", "Big Hero 6" i "Bolt". Ako ste gledali bilo koji od ta tri filma, moći ćete si predočiti kakav je film "Sea Beast". Naravno, najsličniji, u svakom pogledu, je "Moani", jer kao i u tom filmu, i u ovom su glavni junaci djevojčica i odrasli muškarac, u ovom slučaju mornar, odnosno lovac na morska čudovišta.

Maisie Brumble djevojčica je koja odrasta u sirotištu, a najveći san joj je postati član posade broda koji lovi morska čudovišta, jer (bar su joj tako rekli), dolazi iz duge obiteljske loze lovaca na čudovišta. U isto vrijeme, kapetan Crow i njegov najbolji lovac Jacob, pokušavaju uloviti najtraženije čudovište, koje je najveće i najjače od svih. Slobodno možete gledati ovaj crtić sa svojim najmlađima, jer čudovišta nisu nimalo strašna. Ovo najveće i najvažnije za priču jako podsjeća na na zmaja iz "How To Train Your Dragon", tako da doista nikog ne može uplašiti. Inače, autor filma kaže da su ga za crtanje čudovišta inspirirale nautičke mape iz 16. i 17. stoljeća...

Ukratko; Maisie krišom uđe na brod i zajedno s Jacobom, nakon jedne opake bitke, završi na nepoznatoj strani oceana, doslovce u nepoznatim vodama, gdje će ona njega naučiti kako sukob nije jedino rješenje i da uvijek postoje dvije strane priče. U današnje doba jako vrijedna lekcija koju, nažalost, ne žele čuti ljudi koji vode ratove diljem svijeta.
Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

Najčitanije iz rubrike