Sport
ŽNK OSIJEK SUDJELOVAO NA 2. “SARAJEVO REGIONAL CUPU”

Dojam u BiH bio je mnogo bolji od konačnog rezultata
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.

Nakon prošlogodišnjeg premijernog "Sarajevo Regional Cupa" nogometašice Osijeka sudjelovale su od prošloga četvrtka do subote i na drugom izdanju toga turnira u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Uz doprvakinje Hrvatske i ekipu domaćina Sarajeva, sudjelovale su još prvakinje Crne Gore, Breznica iz Pljevlje, i trećeplasirane iz protekloga hrvatskog prvenstva, Dinamo iz Zagreba.



Natjecanje, na Trening centru FK Sarajevo "Butmir", bilo je prema bod-sustavu, ali su se (od)igrala samo dva kola i formirao konačni redoslijed. Doprvakinje Hrvatske bile su treće, iza domaćina i Dinama, koji je zbog bolje gol-razlike plasiran ispred Osječanki. One su na startu s rezultatom 3:0 izgubile od Sarajeva, a potom su svladale Breznicu sa 2:0. Crnogorke su već stalne mušterije osječkoj ekipi, kojoj je hendikep u tim susretima bio znatno kasniji početak prvenstva (11. rujna) i s tim u svezi aktualna tjelesna sprema, za razliku od prošlotjednih protivnica, kojima sezona počinje ovoga vikenda u kvalifikacijskim skupinama Lige europskih prvakinja jer su te ekipe ponovno obranile primat u svojim državama. Breznica je tako zauzela četvrtu poziciju, a druga je pripala Zagrepčankama zahvaljući umjerenijem porazu od Sarajeva (2:1) i minimalnoj pobjedi (1:0) nad ekipom iz Pljevlje. Osječku je s klupe vodio Vjeran Dokonal, a pomagali su mu Igor Majlinger i pojačanje u stručnom stožeru iz Mostara Ivona Knezović. Novoga šefa predsjednik kluba Bojan Bodražić još traži, za što relativno ima vremena, kao i za koje igračko pojačanje u osječkoj svlačionici. U njoj sada stanuje uglavnom prošlosezonski kadar, osim Klare Kovačević, Antonele Blažević i Ive Culek. I Maje Joščak, koju čeka operacija koljena i duže izbivanje s terena. U Sarajevu zbog radnih obveza nije bilo Mateje Bulut, a u BiH se ozljedila Mejrema Medić, no neće duže izbivati s terena.

- Iako rezultat nije bio primaran, on se uvijek gleda, a s tim u svezi mogu reći da je bio relativno slabiji nego što su zbivanja na terenu to pokazivala. Praktično, iz autobusa smo izišli na megdan domaćem sastavu, kojem smo dobro parirali u prvom dijelu, kada su mreže ostale nedirnute. U nastavku su Sarajke zaigrale znatno čvršće, da ne kažem, grublje, te uz toleranciju i sudački poguranac zabile tri pogotka, bar dva više nego što je bio odnos snaga. Kako su Zagrepčanke potom od iste ekipe izgubile s manjim omjerom, uz jednu pobjedu, kao i mi, smjestile su se iznad nas premda je natjecanje bilo neslužbeno, a pokušava ga se ugurati u UEFA-in kalendar. Naš govori da do početka pravih borbi ima još dosta vremena, pa će se stoga kadar tjelesno dodatno podignuti, čemu treba dodati da smo u prvom susretu pri kraju nešto pali, za razliku od domaćina, koji je formu tempirao upravo za ove dane, posebice jer u svom prvenstvu dva deseteljeća nema pravu konkurenciju. U Hrvatskoj je ona sve šira pa se tako mogu očekivati izjednačenije i uzbudljivije buduće borbe, koje će stoga sigurno biti svima zanimljivije. Želje su nam uvijek iste - oba pokala donijeti u Osijek, što ćemo nastojati ostvariti uz ove snage uz neka pojačanja koja su na putu, a sve ih skupa treba voditi novi šef stručnog stožera, kojem ću, kao i prethodnicima Budiši i Glumcu, biti asistent. Sve je trenutačno u zadovoljavajućim okvirima, osim što nećemo moći računati na Joščak, ali će sve ostale, uz plejadu darovitih igračica iz škole, biti na raspolaganju - prenio nam je dojmove i zbivanja iz bosanskohercegovačke metropole v.d. trenera Vjeran Dokonal, koji je, nakon dva dana odmora, ovoga tjedna sa suradnicima nastavio aktivnosti na igralištu Olimpije, u osječkom Donjem gradu, koje će biti i buduća baza gdje će doprvakinje Hrvatske igrati službene utakmice nakon što su, zbog neodgovarajućih uvjeta licenciranja, morale otići sa svoje Mačkamame.

Dražen Lekšan
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike