Osijek
COPACABANA: U ZNAK SJEĆANJA NA ŽELJKA ČULIKA

Kontrolni toranj
dobio ime Jabuka
Objavljeno 11. kolovoza, 2022.
Ljeto u Osijeku postalo je potpuno otvaranjem obnovljene Kopike, nakon duge dvije godine bez bazena. Popularno je kupalište dobilo dva nova bazena, prva je to etapa obnove, bit će tu još noviteta, a jučer je predstavljen jedan mali ali hvalevrijedan potez.

Svi znaju da su Kopika i Jabuka, nekadašnji čuvar s kontrolnog tornja, nerazdvojivi pojmovi, svojevrsni osječki brend. Oni nešto stariji jako dobro znaju tko je bio Željko Čulik Jabuka. Svoje legende Osijek čuva, pa je, Čuliku u čast, kontrolni toranj uz nove bazene Kopike dobio ime - toranj Jabuka.

- U znak sjećanja na Jabuku, mnogima dobro poznatu legendu Kopike, kontrolni toranj na novoobnovljenim bazenima Copacabana nazvan je njegovim imenom. On se tri desetljeća neumorno brinuo o sigurnosti kupača i dobar je to povod da se podsjetimo koliko je sigurnost važna za kupače, kojih od otvorenja do danas ima više od trideset tisuća - napisao je gradonačelnik Ivan Radić na svojoj Facebook stranici.

Jabuka je bio strah i trepet na Kopiki, onoga tko se nije osvrtao na ljubazne opomene, kada bi ga Jabuka spazio da skače u bazen, znao je i osobno “povijati” po bazenu. Jedan sugrađanin se na internetskim stranicama prisjetio 80-ih, kada je Jabuka dreknuo s razglasa uz psovke: “Ne skači u bazen”, a potom bi došao i neumornog skakača u prepuni bazen “isfurao” s Kopike. Jabuka je bio čovjek iz naroda, kojega mnogi nikada neće zaboraviti. D.Pejić
Možda ste propustili...

SVJETSKI SAVEZ MLADIH PROMIČE ZAŠTITU LJUDSKOG DOSTOJANSTVA

Projekt “Budi aktivan i kreativan”

“ŽIVJETI U OSIJEKU” - DRUŽENJE S UKRAJINCIMA

Ukrajinci su iznimno motivirani postati dijelom naše društvene zajednice

FRANKOPANI U “SVOME” ERNESTINOVU

Zulu kod topole koja mu je spasila glavu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POČELO JE ODBROJAVANJE

HeadOnEast - Dva dana
potpunog užitka

2

OSIJEK PRVI OD ČETIRI GRADA U RH

Oslikavanje škola ekološkim muralima

3

SVJETSKI SAVEZ MLADIH PROMIČE ZAŠTITU LJUDSKOG DOSTOJANSTVA

Projekt “Budi aktivan i kreativan”