Sport
SPLITSKI OPTIMIZAM

Hajdukovci: Budemo li igrali kao u Splitu, neće biti problema
Objavljeno 10. kolovoza, 2022.

Na putu iz zračne luke Kaštela do Porta bilo je turbulencija i nervoze, ali "hajdukovci" su sigurno prizemljeni u Portugalu gdje večeras (srijeda, 18 sati) igraju uzvratni susret 3. kola Konferencijske lige protiv Vitorije. Nogometaši Hajduka do Porta, odnosno Brage, gdje su prenoćili, pa do Guimaraesa, gdje igraju došli su da bi prošli dalje. Donijeli su lijepu prednost od 3:1 iz prve utakmice, valjda i golemu dozu opreza, jer Splićani su u prošlosti gubili europske uzvrate i nakon velike prednosti, a usput se znali i dobro izblamirali te unijeti nemir na Poljud. Ovo ljeto nitko ne želi razmišljati o onome što je bilo, sve misli su usmjerene na Vitoriju i traženje prolaza u play-off rundu gdje čeka Villarreal.



Hajduk u Guimaraesu na stadionu "Dom Afonso Henriques" čeka vatrena atmosfera nalik na Poljudu, neće biti lako opet slomiti Vitoriju i sačuvati prednost, ali u splitskom taboru vlada popriličan optimizam. Kako navijačkom, tako i igračkom.

- Imamo pozitivno razmišljanje pred uzvrat. Mislim da smo odradili dobar posao u prvoj utakmici, ali jasno nam je da je to samo prvi dio. U Portugalu se ne smijemo sakrivati. Respektiramo ih, nezgodni su, i bit će to drugačija utakmica od one u Splitu. Ali, kao što sam rekao, ne smijemo se sakrivati i moramo ići po novu pobjedu - poručio je Lukas Grgić, uz dodatak:

- Ako odigramo kao u Splitu, neće biti problema. Svakako moramo biti u potpunosti fokusirani.

U momčadi Hajduka u Portugalu neće biti Nikole Kalinića koji je fazi oporavka nakon loma prsta desne noge te Marca Fossatija kojeg već neko vrijeme muči zadnja loža. I. Li.
Možda ste propustili...

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana