Sport
BSK U REDIZAJNIRANOM IGRAČKOM KADRU

Protiv “dragovoljaca” Krstanović s 12 novaka
Objavljeno 10. kolovoza, 2022.
U prvenstvo koje će biti jače u odnosu prema prošloj sezoni Bjelobrđani ulaze s novom momčadi i s niz nepoznanica

Uvjerljivom pobjedom (5:0) nad mladom, drugom momčadi Osijeka nogometaši bjelobrdskog BSK-a zaključili su pripremno razdoblje uoči starta petog u nizu drugoligaškog prvenstva, ali sada prvoligaškoga imena. U odnosu prema proteklom ciklusu reduciranom na 12 sudionika te sigurno kvalitetnijeg saziva, a uvodno će "žuto-plavi" tražiti bodove protiv, vjerojatno, najkvalitentnijeg sastava jer se Hrvatski dragovoljac vratio iz Prve HNL i prvi je protivnik BSK-a.



Prometno ljeto


Bjelobrđani su u bitno redizajniranom sastavu jer je ovo ljeto u Bijelom Brdu bilo prilično prometno. Ivan Žutić je prešao upravo u redove subotnjeg gosta iz zagrebačkog Sigeta, Ivan Mihaljević i Josip Gačić otišli su u Cibaliju, Patrik Periša u Vukovar 1991, Nemanja Kašiković u Opatiju, Stjepan Šimičić u Vardarac, Josip Vuica u Osijek II, a u svlačionici više ne stanuju vratar Tomislav Malenica, Ivan Lozić i Petar Tomić, kao i Donato Bernobić. Otišao je i Bjelokošćanin Roman Mory Gbane, čiji je prelazak u ruskog prvoligaša Khmikija povijesni transfer BSK-a. Slično je popunjena i lista dolazaka na kojoj su se od prvog pripremnog dana našli iskusni Domagoj Pušić, koji je stigao iz Cibalije, iz druge momčadi Osijeka došli su Ivan Baković i Dario Pudić, iz beogradskog Rada blizanci Dušan i Bogdan Pecarski, iz Belišća Bruno Damjanović te iz daljskog Radničkog vratar Mladen Matković. U međuvremenu se vratio Adam Benić, koji je sa Šibenikom raskinuo ugovor, a stigli su i napadači Mateo Božić iz Modriče i Nikola Ciprić, koji nije našao mjesto u Gorici, te 23-godišnji kreator igre Marco Tokich rođen u Canberri i uz australsko posjeduje i hrvatsko državljanstvo, a u BSK je stigao preko švedskog Mjallbya. Prije desetak dana pridružio mu se sunarodnjak Doni Grdić, isto dvojnog državljanstva. U Bijelo Brdo je stigao i 25-godišnji Sinan Sinanović, Mađar bosanskohercegovačkih korijena, koji bi trebao popuniti problematično mjesto napadača, odnosno prijeko potrebnog strijelca s kakvom je preporukom stigao iz drugoligaša Kazinbarcike. Na tome će mjestu konkurencija biti proširena i za Marka Bjelanovića, koji je dogovorio nastavak nošenja "žuto-plavog" dresa te se vjeruje da će taj iskusni nogometaš konačno iskazati realizatorske sposobnosti.

Još dolazaka?


- Iza nas je dinamično pripremno razdoblje u kojem smo načinili solidan posao. Iako je veći broj igrača otišao iz kluba, ali je u sličnom omjeru i stigao u čijem kontekstu vjerujemo da kvalitetna ravnoteža nije narušena. Premda će sud o tome izreći borbe za bodove, a u koje ulazimo s vjerom da se možemo nositi sa svima u konkurenciji. Očekuje se ponovno izjednačeno nadmetanje, ali sada i kvaltetnije, tako da će svaki osvojeni bod imati veliku specifičnu težinu, a za njega će doista trebati biti na gornjoj granici mogućnosti. Naše nisu još posve detektirane jer su igrači pristizali u tijeku pripremnog procesa koji je za neke bio novi jer se do sada nisu susretali sa sličnim zahtjevima. Potencijala i prostora za napredak, nedvojbeno, ima iako je rezultat taj koji određuje sve tijekove. Na odlazak trenera usred priprema nismo mogli niti željeli utjecati jer se takva prigoda ne ukazuje često, a vjerujemo da se ništa bitno nije promijenilo. Stalno sam bio uključen u taj proces zajedno sa suradnicima koji smo svi skupa, u međuvremenu, postali iskusniji za profesionalne predstojeće okršaje u kojima je bitno dobro startati ponajprije zbog podizanja samopouzdanja. Svaki je novi početak pun nepoznanica, i u vlastitim redovima, a još više u protivničkim, gdje je, također, došlo do rekonstrukcije igračkog, ponegdje i stručnog kadra te će se odnosi uspostavljati nakon što prođe nekoliko etapa. Premijerna nam je donijela atraktivnog protivnika, koji je u posljednjem posjetu ostavio bodove u Bijelom Brdu, što ćemo nastojati ponoviti svjesni težine zadaće, kao uostalom i svih ostalih. Imamo za njih argumente i nadam se da će se oni odmah iskazati - najavio je Denis Krstanović bjelobrdski start ne otklanjajući mogućnost da se igrački kadar dodatno osnaži nakon što je ljetos već stiglo 12 novaka.

Dražen Lekšan
NA KLUPI STARA, PROVJERENA EKIPA
Bilo je puno promjena u momčadi, ali i na čelu stručnog stožera. Trener Dino Babić usred priprema dobio je poziv iz Saudijske Arabije i otputovao na Arapski poluotok, gdje će raditi u školi visokokotirajućeg prvoligaša Al Nasr Riyadha zajedno s više stručnjaka iz Hrvatske. Ostavljajući prazninu koju tvorac današnjeg BSK-a Jovo Vuković nije uspio popuniti željenim profilom stručnjaka sa strane tako da se odlučio povjerenje vođenja momčadi dati domaćim snagama, na čijem će čelu biti sportski direktor Denis Krstanović uz asistenciju i dosadašnjih pomoćnika Dine Gavrića, Damira Horvata i Tomislava Zrne.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana