Osijek
RADOVI NA RASKRIŽJU HUTTLEROVE I HADRIJANOVE

Do KBC-a i Hitne
obilaznim putem
Objavljeno 10. kolovoza, 2022.

Nije lako građevinarima, a ni građanima u Donjem gradu, zbog radova HEP Toplinarstva, majstorima zbog rada na vrućini, a vozačima zbog snalaženja u novoj prometnoj regulaciji. Kako je riječ o zamjeni vrelovoda radovi se provode po dionicama, pa se u skladu s tim, nakon svake etape postavljaju nova prometna pravila uz samo mjesto radova.
Tako je od početka ovog tjedna zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda u Ulici cara Hadrijana, Trgu bana J. Jelačića, Ulici M. Gupca, Goričkoj ulici i Ulici M. Lanosovića na snazi privremena regulacija prometa za vrijeme prekopa nerazvrstane ceste u Ulici Josipa Huttlera, na križanju Huttlerove ulice s Ulicom cara Hadrijana. Zbog toga je na tom križanju od ponedjeljka obustavljen promet, pa se valja pridržavati privremene regulacije prometa koja će biti na snazi do 28. kolovoza, do 24 sata. Posebice je to važno onima koji imaju potrebu dolaziti u KBC Osijek, pa se do 29. kolovoza treba kretati prateći putokaze s naznakama "obilazak KBC Osijek, Hitna pomoć".

Dakle, iz Hadrijanove ulice prema sjevernom dijelu Huttlerove, ne može se skrenuti ni lijevo ni desno, a južnije od raskrižja može se skrenuti samo lijevo na zapad i desno na istok. Dalje prema naprijed se ne može, jer je prekopano.

Nadalje, iz Huttlerove se iz smjera bolnice sa sjevera zatvoreni dio obilazi Krstovom, pa u B. Radičevića, pa obvezno lijevo na Trg bana Jelačića. Radičevićevom se, pak, s juga, dođe li se u nju s Jelačićeva trga, smije preko Krstove samo prema sjeveru i istoku. Nadalje, Radičevićeva trenutačno nije jednosmjerna prema sjeveru od Krstove do Crkvene ulice, već dvosmjerna. Valja zbog toga obratiti pozornost na nove uvjete. Uz to, dodatno je u toj ulici zabranjeno parkirati i zaustavljati vozila na kolniku, kako već stoji na privremenom prometnom znaku. Radičevićevom ulicom, kako navode znakovi za obilazak, preko Crkvene dolazi se do KBC-a Osijek i Hitne pomoći.

Darko Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike