Sport
IZ OSIJEKA U BUNDESLIGU

Mihael Žaper odlazi u Schalke 04 za tri i pol milijuna eura?
Objavljeno 9. kolovoza, 2022.
Već se duže spominje Žaperov odlazak iz Gradskog vrta, koji bi se, eto, mogao dogoditi ovih dana

Hoće li NK Osijek napraviti prvi veliki transfer ovog ljeta? Jučer se pojavila informacija da je veznjak bijelo-plavih Miheal Žaper sve dogovorio s povratnikom u njemačku Bundesligu, momčadi Schalkea 04.



Ne bi bilo ništa čudno ako se taj transfer doista ostvari jer Žaper je već neko vrijeme gledao prema izlazu iz Gradskog vrta, a sada je dospio i u određenu nemilost trenera Nenada Bjelice, nakon što je pružio lošu igru u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Nakon tog susreta došlo je i do određenih napetosti na relaciji Bjelica - Žaper, pa se Mihael nakon toga nije našao među kandidatima za momčad u sljedeća tri susreta. U Gradskom vrtu već se neko vrijeme priča o njegovu odlasku, spominjao se Dinamo, pa interes klubova iz Italije i Njemačke, a čini se kako bi doista mogao u Bundesligu.

Prema informacijama iz Njemačke, Schalke 04 bi za Žapera platio odštetu u visini od 3,5 milijuna eura. Ako u cijeloj priči ima istine, Osijek, uvjereni smo, ne bi imao apsolutno ništa protiv završetka tog posla. No iz kluba, bar do ponedjeljka navečer, nije došla službena potvrda da će se transfer doista dogoditi, ali to ne znači kako se već danas okolnosti neće promijeniti. Kao što smo rekli, već odavno se spominje kako je za Žapera bilo inetersa iz Bundeslige, a podsjećamo da je NK Osijek prošlog ljeta odbio ponudu za njega tešku četiri milijuna eura iz Portugala. No vremena su se promijenila, jer u međuvremenu je nastupila ekonomska i energetska kriza, koju je izazvao rat u Ukrajini, što se uvijek negativno odrazi i na poslovanje u nogometu. Inače, osječki klub ionako planira do kraja prijelaznog roka napraviti bar dva veća transfera, a plan je i transferirati ili poslati na posudbu bar još dva igrača iz aktulanog rostera kako bi se smanjili troškovi plaća. Zbog svega toga odšteta od 3,5 milijuna eura bila bi dobar posao za klub iz Gradskog vrta. Ostaje samo pitanje hoće li Žaperov odlazak natjerati Nenada Bjelicu da krene u potragu za novim veznjakom. To više što na početku ove sezone bijelo-plavi imaju dosta problema baš u veznom redu, pa bi svježa krv itekako dobro došla. Međutim, opet treba uzeti u obzir kako je u Gradskom vrtu na snazi tiha štednja kada su troškovi u pitanju.



No ode li još jedan igrač iz sredine terena, jer, recimo, Laszlo Kleinheisler bi također mogao napustiti bijelo-plavu momčad, Bjelica bi sigurno želio dovesti novog čovjeka za vezni red. No sve je još u sferi nagađanja, ali da će odlazaka iz Gradskog vrta ovoga ljeta biti, to je sigurno. Žaper je na izlaznim vratima, a njemački mediji tvrde da je to gotova stvar i da je dogovor postignut.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini