Crna kronika
U SIKIREVCIMA I MAKARSKOJ

Poginulo je troje mladih iz Slavonije
Objavljeno 8. kolovoza, 2022.
Nitko u autu nije bio vezan pojasom: Dva su mladića izgubila život, tri su teško ozlijeđena

Tri mlada života iz Slavonije izgubljena su u dvije prometne nesreće u subotu, koje su se dogodile u Sikirevcima i Makarskoj. U Sikirevcima su u slijetanju automobila s ceste poginula dva 26-godišnjaka. U naletu automobila u Ulici Stjepana Ivčevića u Makarskoj poginula je, kako neslužbeno doznajemo, 28-godišnja djevojka iz Brijesta, pokraj Osijeka. Mlada Slavonka preminula je u splitskoj bolnici od teških ozljeda zadobivenih u nesreći.



Stravična prometna nesreća na cesti D7 na izlazu iz Sikirevaca dogodila se oko 6.25, a uz dva smrtno stradala mladića tri su osobe teško ozlijeđene. Na mjestu nesreće očevid je obavila policija u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom.

- Očevidom je utvrđeno da je 26-godišnji vozač, upravljajući automobilom, zbog neprilagođene brzine u zavoju sletio s kolnika u visoko raslinje, pri čemu je došlo do prevrtanja automobila. U ovoj prometnoj nesreći smrtno su stradali vozač i suvozač, a tri putnika, rođena 1984., 2000. i 2004., koja su se nalazili na stražnjem sjedalu, teško su ozlijeđena, te su nakon pružene liječničke pomoći prevezena i zadržana na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Prilikom vožnje nitko se nije koristio zaštitnim sigurnosnim pojasom - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske. Policija o toj nesreći dostavlja posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

U pomoć pri izvlačenju unesrećenih iz potpuno uništenog automobila pozvani su vatrogasci. Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sikirevci poziv u pomoć dobili su u 6.33, od Centra 112. U intervenciji su sudjelovala dva vozila i 12 vatrogasaca. Još deset vatrogasaca i dva vozila bilo je iz DVD-a Slavonski Šamac-Kruševica. Intervencija je završena u 8.25.

“S velikom tugom i boli javljamo da su nas napustila dva mlada života. U prometnoj nesreći smrtno su stradali Franjo Kitanović i Marko Ergotić. Franjo je branio boje Posavine u mlađim uzrastima i tako ostavio velik trag kao igrač, a još veći kao pravi dečko, po čemu će ga svi i pamtiti. Marko je bio također pravi dečko i vjeran navijač, koji je sa Žoharima bio podrška zelenim lavovima u svim trenutcima. Nema riječi kojom možemo opisati ovu tugu i bol. Obiteljima iskrena sućut”, poručili su prijatelji poginulih 26-godišnjaka iz NK Posavina Velika Kopanica. Iz NK Sloga Jaruge i NK Hajduk Široko Polje također su izrazili sućut susjedima i nogometnim prijateljima NK Posavina, obitelji, rodbini, bliskim osobama i prijateljima tragično preminulih mladića.

Sandra Lacić
Anum, nihice
Muraed nosulis. Eperes M.

Brzina već godinama vodi u smrt
Ovo je samo jedna od tragičnih nesreća koje su u Slavoniji odjednom odnijele više mladih života. Četvero mladih (dvoje 18-godišnjaka, 19-godišnjak i 20-godišnjak) poginulo je u slijetanju automobila s ceste u Starim Mikanovcima u srpnju 2020. Zbog prebrze vožnje u Osijeku su, početkom siječnja 2020., izgubljena tri mlada života, svi mlađi od 25 godina. Mnogi se Osječani još sjećaju prizora te stravične nesreće i doslovno prepolovljenog BMW-a.

Možda ste propustili...

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike