Osijek
VLADISLAVCI - NOVI SPORTSKI SADRŽAJ

Sprave za vanjski fitness u Dopsinu
Objavljeno 8. kolovoza, 2022.
Općini Vladislavci, putem natječaja Ministarstva turizma i sporta - sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini - odobreno je 150.000 kuna za instalaciju fitness sprava na otvorenom, kod igrališta Nogometnog kluba Goleo. Ostatak sredstava namaknut će sama Općina Vladislavci.

Na vanjskom će prostoru biti postavljeno 11 sprava, a ugovor kojim su osigurana sredstva za ovu namjenu, u prostorijama Ministarstva turizma i sporta primio je općinski načelnik Marjan Tomas sudjelujući na svečanom potpisivanju ugovora za projekt “Instalacije vanjskog fitnessa”.

Tomas kaže da sustavno rade na održavanju postojećih okupljališta, odnosno mjesta za druženje na otvorenom, poput igrališta, ali i gradnji novih igrališta “oplemenjujući životni prostor dodatnim sadržajima”. Tako će i ovaj projekt omogućiti mještanima da se bave aktivnije rekreacijom u prirodi. Na prostoru Nogometnog kluba Goleo općinska je uprava u prethodnom razdoblju odradila značajne intervencije kako bi zanovila objekte i sadržaje u Dopsinu.

- Raduje nas sve skupa što nastavljamo s uređenjem ovog prostora koji je tradicionalno okupljalište sportaša, a cijenim da će se sada još više mještana, i onih mlađih, ali i onih u godinama, zaokupiti sportom u svoje slobodno vrijeme. Naši sumještani, kao i u svakoj sličnoj sredini, vole zajednički provoditi vrijeme, pa će im i ovaj novi sadržaj omogućiti još jedno mjesto susreta kada imaju slobodnog vremena - kaže vladislavački načelnik.

D.Pejić

Darko Pejić
Najčitanije iz rubrike