Osijek
SVEČANO URUČENA OPĆINSKA JAVNA PRIZNANJA

Bilje: Ernestu Dominikoviću i Ljubomiru Vindiću Zlatna plaketa za uspjehe u sportu
Objavljeno 8. kolovoza, 2022.

Zajednicu čine ljudi, a lijepo je kada svi skupa pohvale one među njima koji su dali doprinos kojim se dodatno ističu svojim javnim radom za istu tu zajednicu. Tako je u Bilju, gdje je Općina na prijedlog građana i institucija, nagradila upravo takve. Prema riječima načelnika Željka Cickaja, proveden je natječaj kojim su svi mještani pozvani da daju prijedloge, a nakon okončanog postupka Općine Bilje svečano je uručila priznanja odabranima.



- Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Općine Bilje donijelo je odluku da se Zlatna plaketa "Grb Općine Bilje" dodijeli Ernestu Dominikoviću iz Vardarca te Ljubomiru Vindiću iz Kopačeva za dugogodišnji predan rad i izniman doprinos u ostvarenju zapaženih nogometnih sportskih postignuća te unapređenju i popularizaciji sporta na području općine Bilje. Sport je vrlo važan segment kod nas, imamo vrhunske sportaše. Dragutinu Bilandžiću iz Bilja dodijeljena je Srebrna plaketa "Grb Općine Bilje" za uspostavu i razvoj Vatrogasne zajednice na području općine, vodeću ulogu u obnovi i opremanju DVD Bilje te uspostavi partnerskih međunarodnih odnosa u promociji vatrogastva općine Bilje. Nadalje, Srebrna plaketa "Grb Općine Bilje" dodijeljena je Antoniju Krajinoviću iz Bilja za ostvarenje vrhunskih rezultata na svjetskoj i državnoj razini u borilačkom sportu kickboxingu, sudjelovanju u reprezentaciji Republike Hrvatske i aktivnom radu na projektima unaprjeđenja kvalitete života mladih u zajednici - kaže načelnik Željko Cickaj.

Zahvalnicu Općine Bilje dodijelilo se i Odbojkaškom klubu Bilje za razvoj, popularizaciju, širenje i unapređenje odbojkaškog sporta na području općine Bilje, posebice ženske odbojke te razvoj odgojnih, moralnih i etičkih vrijednosti članova Kluba i stvaranje mještanima poticajnih uvjeta za bavljenje odbojkom.

Zatim, veliko općinsko priznanje uručeno je i Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek, za poseban doprinos na unaprjeđenju znanosti i struke iz područja poljoprivrede, promicanju edukacija i novih tehnologija na području Općine Bilje te za izvrsnu dugogodišnju suradnju na brojnim zajedničkim razvojnim projektima i programima.

Cickaj navodi kako su ovogodišnji laureati zasigurno poticaj i Općini, ali i ostalima da se i nadalje trude kao što to rade u svakodnevnom životu svi mještani “tkajući” tako biljsku zajednicu s ciljem da im svima život bude kvalitetniji.

Darko Pejić
Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike