Sport
NOVI PAD BIJELO-PLAVIH

Agoniji se ne nazire kraj,
a odgovorni se prave "mutavi"
Objavljeno 7. kolovoza, 2022.
Osijek je u Puli samo produbio svoju sad već ozbiljnu krizu, pa se mora postaviti pitanje hoće li napokon netko od odogvornih reagirati na sve ovo što se bijelo-plavima događa

 Umjesto prekretnice Osijeku se u Puli dogodilo novo potonuće. VAR je u dva navrata spašao Osječane jer Istri 1961 nisu priznata dva pogotka, a treći put bijelo-plavi nisu bili te sreće. Osijek se jednostavno ne može pronaći, Bjelica više nema aduta, a ni ideja kako podignuti momčad. Agonija traje i trajat će sve dok se nešto ne promijeni. Sve ovo više jednostavno nema smisla što god Lorinc Meszaros ili Ferenc Sakalj mislili o tome. Osijek će tonuti samo dublje. Mi, kojima je stalo do tog kluba, ćemo to gledati sa bolnim izrazom lica, ali koga to uopće zanima. I koga uopće može zanimati nogomet koji Osijek igra? Ali sutra je opet novi dan i opet ćemo slušati iste folskule. I život će, nažalost, teći dalje.


Dvije vratnice


Trener Osijeka Nenad Bjelica smislio je formaciju s tri stopera i tri izrazito ofenzivna čovjeka Caktašem, Topčagićem i Beljom. Osijek je u toj igri imao kontrolu događaja na terenu, no opet nije bio nešto posebno opasan pred vratima Puljana. Većina prilika došla je iz prekida, točnije nakon ubacivanja iz auta. Na taj način je došla i prva prava prilika bijelo-plavih. U 19. minuti Bartolec je bacio dugačku loptu iz auta koja je zavšila na voleju Mileta Škorića koji je sa 13-14 metara pogodio gredu. Puljan-i nisu mogli učiniti previše štete Osijeku, ali u 23. minuti su uspjeli složiti jednu ozbiljnu akciju koji je udarcem s ruba kaznenom prostora zavšio Marin koji je pogodio lijevu vratnicu. Osijek je imao terensku nadomoć, a domaćini su sporadično prijetili. Pa je Petković, inače, igrač Osijeka na posudbi u Istri 1961, zagrijao dlanove Ivušića oštrim udarcrm iskosa, no vratar Osijeka se nije dao iznenaditi. Do odmora bijelo-plavi su pokušali pritisnuti. Bilo je nekih zanimljivih rješenja koja nisu imala prabu završnicu, a vratar domaćih Majkić morao je još jednom inetrvenirati u 43. minuti kada je Jugović opalio s 18 metara, opet nakon što je lopta ubačena iz auta, pa je bila odbijena od obrane pulske momčadi, ali Majkić se nije dao iznenaditi. Bilo je to još jedno klasično poluvrijeme u kojem je Osijek imao dominaciju, ali kroz igru je teško dolazio do pravih prilika za pogotke, pa se na odmor otišlo s nepoluprnih 0:0.


Barkarova treća sreća


U nastavak utakmice Osijek je ušao s jednom promjenom. Umjesto Topčagića na teren je ušao Mierez. U stratu Osijeku nije to donijelo previše, a u 62. minuti se zatresla mreža bijelo-plavih kada je Petković pogodio vratnicu, a na odbijancu je prvi bio Barkar i pogodio pod gredu, ali je radost domaćih navijača i igrača trajalo kratko jer se uključio VAR koji je vidio zaleđe u toj akciji na užas domaće publike. Osijek se opet mučio s kreacijom akcija, ali je u 73. minuti napokon uspio učiniti nešto što je mirišalo na pogodak. Bartolec je dobio malo prostora na svom boku, poslao dobar ubačaj pred vrata, a Beljo je sa šest metar glavom poslao loptu pored lijeve vratnice. Istri 1961 nije priznat još jedan pogodak opet zbog zaleđa, ovaj put se ni VAR nije trebao uključivati jer je bilo očito. Osijek je imao jednu dobru priliku u 90. minuti kada je Mierez pucao glavom, ali je Majkić to uspio zaustaviti, a onda je uslijedio konačni pad bijelo-plavih.

U trećoj miniuti sudačke nadoknade Barkar je uspio zabiti regularan pogodak. U prve dvije situacije realizacije mu nisu priznate, ali treća jest iako je također bila granična, ali nakon pregleda snimke pogodak je priznat nakon što je Alžirac izmakao pozornosti obrane Osijeka i istrčalog Ivušića, Za rezultatske promjene više nije bilo vremena, pa je Osijek potonuo još dublje u svoju rezultatsku agoniju. D.Keler

PULA - Stadion Aldo Drosina. Vrijeme vruće, vjetrovito. Gledatelja: 1515. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec) - 6,5. Strijelac: 1:0 Barkar (90+3). Žuti kartoni: Marin, Mumba, Majkić (Istra 1961), Jugović, Jurčević; Fiolić, Škorić (Osijek). Crveni kartoni: -

.
IGRAČ UTAKMICE: MOUNSEF BARKAR (ISTRA 1961)


ISTRA 1961
1(0)
Majkić 6,5, Hujber 6, Marešić 6,5, Perković 6,5, Marin 6,5, Duvnjak 6 (od 66. Mumba 6), Mlinar 6,5, Casreres 6 (od 90. Galilea -), Kadušić 6 (od 66. Erceg 6), Petković 6,5 (od 90. Antovski -), Bakrar 7.


OSIJEK
0
Ivušić 6, Bralić 5,5, Škorić 6, Lončar 5,5, Bartolec 6 (od 83. Miloš -), Jugović 6, Brlek 5,5 (od 70. Fiolić -), Jurčević 6, Caktaš 6 (od 70. Bakić -), Beljo 6 (od 83. Mance -), Topčagić 5,5 (od 46. Mierez 5,5).

Možda ste propustili...

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana