Sport
HAJDUKOVCI SLAVE VELIKU POBJEDU

Vitoria je domaćinska ekipa, ali nemamo se čega bojati, idemo u Portugal po prolaz
Objavljeno 5. kolovoza, 2022.

Nakon ispadanja Osijeka i Rijeke, čast hrvatskog nogometa u Konferencijskoj ligi ostao je braniti Hajduk. I u prvoj utakmici 3. pretkola branio ga je u velikom stilu. U fantastičnoj atmosferi krcatog Poljuda Splićani su s 3:1 svladali portugalsku Vitoriju Guimaraes i stekli veliku zalihu pred uzvrat na terenu Vitorije, koji se igra 10. kolovoza.



Više od pobjede veseli sjajna igra Hajduka koja je bila baš onako "hajdučka", da je pobjeda bila i uvjerljivija bila bi sasvim zaslužena. Nakon rezultatski odličnog, ali igrački neuvjerljivog starta u novo prvenstvo HNL-a, sumnjalo se u mogućnosti Dambrauskasove momčadi, a ona je odigrala jednu od najboljih utakmica posljednjih godina u Europi. Portugalci su malo toga mogli, Splićane nije paralizirao ni gol koji su dobili u jeku svojih napada i dominacije. Nakon tih 0:1 (Miguel, 61‘), Hajduk je odličnu igru počeo i naplaćivati. Sahiti (67) je izjednačio, Melnjak (75) zabio za prednost i eksploziju radosti na Poljudu, a konačnih 3:1 postavio je Krovinović fantastičnim golom u 87. minuti. Ništa još nije gotovo i u Splitu je odigrano samo prvo poluvrijeme, no Hajduk se ima pravo nadati prolasku i okršaju sa španjolskim Villarrealom.



- Vitoria je domaćinska ekipa, ali nemamo se čega bojati. U Portugal idemo s gardom i respektom. Više sam puta igrao tamo, kod Vitorije. Većinom sam izlazio kao pobjednik, nadam se da ću i nakon uvoga uzvrata. Već samom sam sebi dosadan, ali vjerujem u momčad, trenera, vjerujem i u sebe - komentirao je Krovinović, jedan od junaka Hajdukove pobjede.



Trener Valdas Dambrauskas napravio je odličan posao u pripremi utakmice, Portugalci su puni optimizma stigli u Split, ali su grubo prizemljeni. Previše pogrešaka u igri platili su porazom, koji je mogao biti još uvjerljiviji da nisu imali vratara Varela koji je odradio solidan posao.



- Ja sam glavni odgovorni za ovo što se dogodilo. Izgubili smo utakmicu, ali ne i prolazak dalje. Moramo se sada koncentrirati na uzvrat jer još uvijek ništa nije izgubljeno - poručio je trener portugalske momčadi Moreno Teixeira te najavio kako Hajduk u izvratu čeka pakao, jer i u Guimaraesu, gradu udaljenom 50 kilometara od Porta, navijači su također vrlo brojni i žestoko navijaju.



- Momci su zaslužili ovu veliku pobjedu, sad se moramo dobro spremiti za uzvrat. Jasno da će nam biti teško i bit će drugačija utakmica, publika na njihovoj strani. Zbilja vjerujem u našu kvalitetu i da nećemo popustiti pod pritiskom Portugalaca - riječi su trenera Hajduka Valdasa Dambrauskasa.

Ivana Liović
Najčitanije iz rubrike