Tehno
TEST: HUAWEI FREEBUDS PRO 2

Slušalice koje opravdaju baš svačija očekivanja
Objavljeno 6. kolovoza, 2022.
Slušalice dolaze u kromiranom sivom finišu, dok je kutijica sive boje, a na raspolaganju su još i crno i svjetloplavo izdanje

Huawei Freebuds Pro 2 stigle su nam nedavno na test, a nakon pokojeg tjedna upoznavanja i istinskog uživanja u mogućnostima ovih slušalica, došlo je vrijeme i za sročiti stečene dojmove. Od Huawei Freebuds Pro 2 očekivali smo mnogo zbog hrpe mogućnosti i karakteristika naglašenih već na samome pakiranju. Natpis da su Huawei Freebuds Pro 2 premium TWS slušalice nastale u suradnji s renomiranim francuskim brendom Devialet, HWA i Hi-Res Audio Wireless certifikati samo su najzvučniji dio ove priče koji su nam s pravom postavili očekivanja visoko.



Premium pakiranje


Zahvaljujući dvostrukim driverima promjera 11 mm u svakoj slušalici s rasponom od famozno niskih 14 Hz do 48 kHz i, naravno, svim trikovima ekipe iz Devialeta, Freebuds Pro 2 u stanju su reproducirati izuzetno bogat i impresivan zvuk.

Krenut ćemo od pakiranja. Ono se od prošlog modela nije previše mijenjalo. Kako bismo rekli - nešto što je dobro ne treba mijenjati. Kutijica za punjenje i pohranu i ovaj put je u obliku oblutka, veličinom nije ni premala ni prevelika. Rekli bismo taman, ugodno stane primjerice u džep traperica, a u torbi se neće zagubiti. Za punjenje tu je USB-C s podrškom za brzo punjenje, a dakako podržano je i bežično punjenje. LED-ica s donje strane signalizira nam stanje napunjenosti same kutijice. Magnetni poklopac s oprugom već na prvu pruža dašak visoke kvalitete. Unutra su dvije slušalice, a između utora za pospremanje mjesto našla se još jedna LED-ica koja ovdje pokazuje i stanje napunjenosti samih slušalica. Vrlo praktično. Slušalice dolaze u kromiranom, sivom finišu, dok je kutijica sive boje, a na raspolaganju su još i crno i svjetloplavo izdanje. Same slušalice nastavljaju ostavljati premium osjećaj kvalitete kroz vrhunsku izradu. Prije prvog povezivanja najtoplije preporučujemo instalaciju Huawei AI Life aplikacije koja donosi napredno upravljanje slušalicama, kao i njihovo ažuriranje. Za povezivanje je dovoljno pritisnuti gotovo nevidljivu tipku na boku kutijice. Podržani su svi Android, iOS, ali i Windows uređaji, dok slušalice istovremeno mogu biti povezane na dva uređaja balansirajući izvor zvuka. Zgodno ako primjerice radite za računalom i slušate glazbu, ali želite odmah imati i telefon dostupan za pozive.

Nakon povezivanja i instalacije svih ažuriranja, spremni smo za najuzbudljiviji moment - zvuk. Odabrali smo listu omiljenih hitova na Spotifyu i uronili u zaista impresivan zvuk! Zahvaljujući dvostrukim driverima promjera 11 mm u svakoj slušalici s rasponom od famozno niskih 14 Hz do 48 kHz i, naravno, svim trikovima ekipe iz Devialeta, Freebuds Pro 2 su u stanju reproducirati izuzetno bogat i impresivan zvuk s jasnim visokim tonovima, čistim vokalima, ali i izraženim, mesnatim basom. Teško je riječima opisati to zadovoljstvo, nadamo se da smo s gornjom rečenicom uspjeli prenijeti naše oduševljenje. Podržan je LDAC kodek, koji jamči vrhunsku kvalitetu prijenosa zvuka kao i HD glasovne pozive.

Slušalice za sve?


Unutar Huawei AI Life aplikacije moguće je dodatno podesiti zvuk prema vlastitim afinitetima, no za malo koga će to biti potrebno, jer su ovo vjerojatno najbolje pogođene slušalice direktno iz kutije. Osim zvuka, Freebuds Pro 2 oduševljavaju i na području aktivnog uklanjanja buke. Svaka je slušalica opremljena trima mikrofonima, koji pokrivajući frekvencijski raspon 50 do 3.000 Hz aktivnu supresiju buke vrše čak 15 % bolje u odnosu na prethodni model, a sve do visokih 47 dB. Aktivnu supresiju buke moguće je podesiti u četiri intenziteta: Dynamic, Cozy, General i Ultra, gdje potonji maksimalno ukida zvukove iz okoline, a prvo navedeni dinamički automatski prilagođava, ovisno o ambijentu i načinu korištenja, pojačava i smanjuje intenzitet supresije.

Slušalice u sebi nose bateriju kapaciteta 55 mAh i na jednom punjenju nude do šest sati slušanja glazbe (do četiri sata slušanja uz uključen ANC). Pohvalno je što su u kutijici, zahvaljujući brzom punjenju, za 15-ak minuta pune do maksimuma. Spomenimo još i ugrađene kontrole na vratu slušalica kojim pauziramo glazbu, stišavamo i pojačavamo glasnoću, javljamo se na pozive i drugo. Huawei Freebuds Pro 2 slušalice koje možemo s lakoćom preporučiti. Vrhunski zvuk, napredna supresija buke, odlična autonomija i premium kvaliteta izrade, dopast će se svima. Bez obzira na to tražite li nešto u samom vrhu ponude, ili ste jedan od onih koji traže najbolje za uložen novac, Huawei Freebuds Pro 2 opravdat će lako sva očekivanja, kao i cijenu od oko 200 eura.
 
Marin Režić
Najčitanije iz rubrike