TvObzor
”BLONDE” JE PRVO NETFLIXOVO OSTVARENJE SAMO ZA PUNOLJETNE

Predstavljen trailer za kontroverzni igrani film o Marilyn Monroe
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.

Kad je stigla vijest da se snima igrani film "Blonde" o Marilyn Monroe, koju će utjeloviti Ana de Armas, svi su se pitali kako će to izgledati. No, već prvi teaser koji se pojavio za spomenuti film, dao je do znanja kako postoji velika sličnost između 34-godišnje kubansko-španjolske glumice i tragično preminule holivudske ikone pravog imena Norma Jeane Mortenson. Da je zbilja riječ o perspektivnom ostvarenju australskog redatelja Andrewa Dominka, potvrđuje nam i novi dramatičan te vrlo uzbudljiv službeni trailer.



Marilyn Monroe, čiji život, karijera i prerana smrt ne prestaju biti tema brojnih filmova, serija, knjiga i članaka, imala je vrlo romantičnu i nerealnu viziju ljubavi. Ova platinasta plavuša bila je toliko nesigurna i zahtjevna da ju je bilo teško voljeti. Mnogi muškarci, uključujući i njezinog drugog supruga Joea DiMaggija, ipak su pokušali ostvariti romantičnu vezu s njom prije nego što su je napustili. Javnost ju je doživljavala kao filmsku zvijezdu i kao seks-bombu, no Marilyn se u privatnom životu teško nosila sa slavom. Pronađena je mrtva u svom stanu, 5. kolovoza 1962., u 37 godini, a za uzrok smrti smatra se prekomjerno konzumiranje opijata.

Film "Blonde", čiji scenarij i režiju potpisuje Andrew Dominik, temeljen je na istoimenom bestselleru autorice Joyce Carol Oates, iz 2000. godine. Svjetsku premijeru imat će u konkurenciji na Venecijanskom filmskom festivalu, a na streaming platformu Netflix stiže 28. rujna ove godine. Scott Robertson, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Brad Pitt i Tracey Landon producenti su ovog filma koji je, nakon dugotrajnog razdoblja razvoja, koji je započeo još 2010., napokon je počeo s produkcijom u Los Angelesu, u kolovozu 2019. godine. Produkcija je završena u srpnju prošle godine, a film otkriva poznat i nepoznat kompliciran život Marilyn Monroe. Od nestabilnog djetinjstva Norme Jeane, preko uspona do zvijezda i romantičnih zavrzlama, "Blonde" briše granice činjenica i fikcije kako bi istražio sve veći rascjep između javne i privatne osobe prerano preminule holivudske legende.

S obzirom na to da Ana de Armas tumači zapravo jednu izuzetno kompleksnu personu, jednako su izgledale i njezine pripreme za ulogu. U cijelom procesu bila je otprilike godinu dana kako bi na najbolji mogući način dočarala lik Marilyn, ali i dijelove njezinog života i karijere. U jednom intervjuu glumica je otkrila kako je devet mjeseci učila njezin naglasak te da je bilo prilično iscrpljujuće. Kako bi, pak, sličila slavnoj divi, de Armas je svakodnevno satima sjedila u frizerskoj stolici, a istaknula je i da fizičke pripreme nisu bile ni upola zahtjevne kao one psihičke i emocionalne.

- Andrewove ambicije bile su vrlo jasne od samog početka. Želio je predstaviti život Marilyn Monroe. Želio je da svijet doživi kakav je osjećaj biti Marilyn Monroe. Mislim da je ovaj film najhrabriji neispričani pogled na njezinu životnu priču koji sam ikad vidjela - rekla je nedavno Ana de Armas, kojoj će se u filmu "Blonde", inače prvom Netflixovom ostvarenju preporučenom samo punoljetnim osobama, pridružiti Bobby Cannavale kao Joe DiMaggio, Adrien Brody kao Arthur Miller, Julianne Nicholson kao Gladys Pearl Baker, Xavier Samuel kao Charlie Chaplin Jr., Evan Williams kao Edward G. Robinson Jr., i Caspar Phillipson kao John F. Kennedy. D. Miklić
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike