Dome slatki dome
KAKO ODABRATI PRAVE JASTUKE

Ukrasni i korisni
Objavljeno 4. kolovoza, 2022.
Sigurno ste primijetili da fotografije lijepo uređenih interijera imaju nešto zajedničko: ukrasne jastuke. Neovisno o tome, stavljate li ukrasne jastuke u dnevni boravak, sobu ili uredski prostor, morate paziti na nekoliko detalja kojima dizajneri uvijek posvećuju posebnu pozornost kako bi postigli željeni dojam. Pomoću ukrasnih jastuka u prostoriju ćete najlakše unijeti malo boje, različite teksture i uzoraka. Osim toga, jastuci su najjeftiniji način da preuredite određenu prostorije u domu. Gledajte na to kao na minimalno uložen trud za maksimalan efekt!

Trendovi nalažu povratak prirodi i uravnotežujućoj atmosferi, a to uključuje boje u zemljanim tonovima, neutralne teksture i rukom rađene detalje. Zaboravite stoga na masovnu proizvodnju i potražite mala umjetnička, rukom rađena djela. Ove godine u fokusu je tekstura a ne print, a na velika vata vratio se boucle. Tražene su i rukom rađeni izvezene jastučnice od prirodnih materijala poput alpake, lana, mohera i baršuna te lana, dok donedavno jako popularan baršun polako gubi mjesto na sceni najpoželjnijih. No, to ne znači da print možemo zaboraviti. Kvaka je u vještom kombiniranju printova, poput onih na prugice s cvjetnim uzorkom.

Definitivno nećete pogriješiti odaberete li jastuke u neutralnim zemljanim tonovima, pritom vodeći računa da uključite u miks različite teksture kako biste stvorili ugodan i topao kutak u svom domu. Nemojte koristiti iste veličine, nego se poigrajte s različitim dimenzijama i oblicima. Ako ste odabrali četvrtasti jastuk, onda mu dodajte pravokutni, ali i okrugli. T.K.
Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna