Sport
IZ PRIMERE U HNL

Na Rujevicu je došao igrač iz Real Sociedada
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.
Rijeka nije dobro ušla u sezonu, rano se oprostila od Europe, a šepa i u HNL-u, pa je bilo jasno da će klub s Rujevice do kraja prijelaznog roka još trgovati. Bit će odlazaka, ali i dolazaka. Jučer je s Kvarnera stigla vijest kako je igrač Rijeke postao francuski nogometaš, 22-godišnji Nais Djouahra. U Rijeku je stigao iz Real Sociedada, a igra na poziciji krilnog igrača.

Mladi Francuz bio je član Real Sociedada od 2018. godine, kada je došao iz francuskog St-Etiennea. Prve dvije sezone igrao je za B momčad Real Sociedada skupivši 68 nastupa. Jednu sezonu je proveo na posudbi u španjolskom drugoligašu Mirandesu, a za prvu momčad kluba iz San Sebastiana je nastupio 12 puta i postigao jedan gol.

- Rijeka je jedan dobar projekt za mene. Ovo je jedna mlada ekipa, mislim da ću ovdje naučiti puno stvari i napraviti nešto više za sebe u nogometu - kazao je Francuz za klupsku stranicu nakon potpisa ugovora.

Nais je u nedjelju nazočio utakmici Rijeke i Gorice (1:1) i bio je poprilično oduševljen atmosferom na stadionu.

- Gledao sam utakmicu, navijači su nevjerojatni. Bila je odlična atmosfera. Što se tiče ekipe, ima puno odličnih igrača koji vole igrati s loptom i napadački su orijentirani. To je igra koju volim - dodao je novi igrač Riječana.

Nakon što je odgledao utakmicu, obavio je liječnički pregled, klubovi su se konačno dogovorili i Francuz je potpisao ugovor. Djouahra je treneru Draganu Tadiću na raspolaganju već u nedjelju u utakmici protiv Lokomotive, no teško je očekivati da će zaigrati.

Na Rujevici nitko ne želi otkriti koliko su platili za francusko krilo, ali prema Transfermarktu njegova vrijednost na tržištu je 1.500.000 eura, a baskijski mediji pišu kako bi klub iz San Sebastiana za njega od Rijeke mogao inkasirati 750.000 eura. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike