Mozaik
PROGRAM NA ŠIBENSKIM TVRĐAVAMA

Koncerti Ede Maajke i
Jasne Zlokić te filmovi
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.
Kulturni program na šibenskim tvrđavama ovaj tjedan donosi nastupe australske rock-senzacije King Gizzard & The Lizard Wizard, Ede Maajke i Jasne Zlokić na Tvrđavi svetog Mihovila te dva filmska hit-naslova pod zvjezdanim nebom Tvrđave Barone. Australski rock-bend King Gizzard & The Lizard Wizard održat će dva koncerta zaredom na Tvrđavi sv. Mihovila, (prvi jučer, drugi danas, 3. kolovoza). Oba koncerta su rasprodana, a kao predgrupa nastupit će Grace Cummings. U četvrtak, 4. kolovoza, slijedi nastup Ede Maajke, a koncertni tjedan na Mihovilu zaključit će u subotu, 6. kolovoza, Jasna Zlokić.

U sklopu filmskog programa tvrđave Barone u srijedu će biti prikazan film "Luzzu" redatelja Alexa Camillerija, prvi malteški film ikada prikazan, i nagrađen, na platnu velikog festivala - Sundance Film Festivala. Film odlikuje iznimna kamera i gluma, egzotika malteškog krajolika te šarenilo tradicionalnih drvenih brodova luzzu, a glavnu ulogu ribara u očajničkoj financijskoj situaciji koji ulazi u svijet ilegalnog ribolova igra naturščik Jesmark Scicluna, koji je za ulogu i nagrađen na Sundanceu.

U subotu slijedi projekcija filma “Paralelne majke” Pedra Almodóvara, s Penélope Cruz u glavnoj ulozi. Petnaest godina nakon što je prvu nominaciju za Oscara osvojila ulogom u Almodóvarovom filmu “Volver”, stalna glumačka muza kultnog španjolskog filmaša ulogom u ovom filmu zaradila je svoju četvrtu nominaciju za zlatni kipić u karijeri. H
Možda ste propustili...

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike