Sport
PRED ZAGREPČANIMA NOVI EUROISPIT

Čačiću ozljede kvare raspoloženje, pitanje je s kim će napasti Bugare
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.
Nogometaši Dinama večeras (utorak) od 19.45 sati u bugarskom Razgradu nastavljaju svoj europski put. U trećem pretkolu Lige prvaka čeka ih stari znanac, prvak Bugarske Ludogorec, koji je u prošlom pretkolu svladao irskog prvaka Shamrock. Ludogorec čeka modre u optimističnom raspoloženju, ali s nizom problema, jer ovoga ljeta klub je napustilo nekoliko važnih igrača. Posljednji iz tog niza je ciparski napadač Pieros Sotiriou, koji je otišao u Japan. No Bugari poručuju: “Imamo kvalitetu i možemo ih nadoknaditi.” Inače, Dinamo je već jednom igrao kvalifikacije za Ligu prvaka protiv večerašnjeg suparnika i nakon drame prošao dalje. Nadamo se da u novom dvomeču neće biti drame, ali da će Zagrepčani proći.



Pred Antom Čačićem i njegovom momčadi je veliki ispit, jer Dinamo od početka sezone igra na mahove i teško je prognozirati u kakvom će se izdanju predstaviti u Razgradu. U prvenstvu samouvjereno gazi, a onda se dogodi makedonski Škupi i otkrije mnoge mane u zagrebačkoj momčadi. No Škupi je bio samo zagrijavanje za ono što Dinamo čeka na eurosceni i protiv Ludogoreca bi to moglo mnogo bolje izgledati. Unatoč izostancima nekih igrača, posebice u napadu. Naime, Čačić večeras neće sastavljati momčad koju želi, nego kako mu ozljede diktiraju. Zbog ozljeda je izgledno kako će Josip Šutalo, Kevin Theophile-Catherine i Marko Bulat propustiti dvoboj, a upitan je i Bruno Petković, koji je posljednjih dana u rukama liječničke službe. Požalio se na bol u rebrima poslije utakmice u Skopju, ali prema informacijama iz modrog tabora ipak bi mogao predvoditi napad u novom pohodu Dinama na Ligu prvaka.



Tko god bude igrao, cilj Dinama je jasan - proći Ludogorec i onda pokušati dohvatiti mjesto u skupini Lige prvaka. Hrvatski prvak za to ima kvalitetu, samo je pitanje može li Čačić ukomponirati momčad koja će u Europi samouvjereno gaziti, kao što gazi u HNL-u. Ludogorec je naravno jači i ozbiljniji klub od Škupija, modri će morati biti maksimalno koncentrirani i angažirani, ali Bugari su slabiji od dinamovaca. I prije odlaska svojih važnih igrača, a sad pogotovo. Prva runda bugarsko-hrvatskog okršaja na rasporedu je večeras i bilo bi dobro da Čačićevi pred uzvrat u Zagrebu osiguraju bilo kakvu prednost i onda na Maksimiru mirno privedu posao kraju. I. Li.

Ivana Liović
pozitivan rezultat dobro će doći
Trener Ludogoreca Ante Šimunđa ne krije kako jako cijeni Dinamo, ali vjeruje kako će njegova momčad nakon prvog susreta u Razgradu imati prednost.

- Očekujem jako tešku utakmicu. Igramo kod kuće i nadam se da će se igrači žrtvovati za naš uspjeh. Činjenica je da prva utakmica ne odlučuje o svemu, ali pozitivan rezultat će nam dobro doći za dalje. Dinamo će nam biti najteži protivnik od početka sezone. Među dominantnima su na Balkanu, s vrlo jakim nastupom na europskoj sceni. Dinamo je vrlo kvalitetna momčad, respektiramo ih jer znamo s kim se susrećemo. No mi imamo svoju računicu, gledamo sebe i vjerujemo da možemo večeras dobiti - poručio je Šimunđa.

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike