Sport
FINALE ŽENSKOG EURA PUNO ZANIMLJIVIH PRIČA

Iz bunkera na finale, i Iva Olivari dio spektakla
Objavljeno 1. kolovoza, 2022.
Nogometašice Engleske nakon produžetka svladale su Njemačku s 2:1 i prvi put u povijesti osvojile naslov europskih prvakinja. Bilo je još zanimljivosti u Londonu, finale na krcatom Wembleyu sudila je Ukrajinka Katerina Monzul, žena koja je nedavno prošla životni pakao. Katerina se spasila od ruskih napada u svom rodnom Harkivu, prvo je bila skrivena u domu kod roditelja, a onda je pet dana provela u bunkeru. Uspjela je pobjeći sa svojim sestrama i djecom iz Ukrajine, automobilom je preko Moldavije, Mađarske, Slovačke, Češke i Njemačke stigla do svog utočišta u Italiji gdje je nastavila karijeru nogometno sutkinje.

- Živjeli smo pod zemljom. Bilo je stresno i teško, a kada smo napustili Ukrajinu, nismo imali nikakvu ideju što je za nas sljedeći korak - kazala je Monzul prije nekoliko dana. Inače ona je prva žena koja je sudila muškoj engleskoj A reprezentaciji, a dijelila je pravdu i na utakmicama ukrajinske Premier lige.

Na finalu ženskog Euru čast obavljanja najviše dužnosničke funkcije pripala je i djelatnici HNS-a, Ivi Olivari. Imala je ulogu delegata koja obuhvaća kontrolu i nadgledanje svih aspekata organizacije utakmice. Olivari je 2020. godine bila delegatkinja na finalnoj utakmici Lige prvakinja, pa je sada objedinila dva najveća finala u europskom ženskom nogometu.

- Doista je bila iznimna čast biti delegatkinja na ovom velikom finalu. Zahvalna sam UEFA-i što je prepoznala moj dosadašnji rad te Hrvatskom nogometnom savezu koji mi je uvijek bio velika podrška - od predsjednika Šukera koji me svojedobno predložio za funkciju delegatkinje do predsjednika Kustića, koji daje maksimalnu podršku djelatnicima Saveza kako bi i izvan Hrvatske dobro predstavljali naš nogomet - izjavila je Olivari. I. Li.
Možda ste propustili...

MŽNL “OSIJEK-VINKOVCI”

Međusobni okršaji vodećeg kvarteta

ČLANICA KARATE KLUBA HRVATSKI SOKOL IZ OSIJEKA

Katia Šegavčić osigurala SP

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana