Autoglas
DFSK EC35 U HRVATSKOJ

Koristan električni dostavni kombi po cijeni motornog
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.
Širinom od 1,7 i dužinom od 4,5 metara, EC35 nudi pregršt utovarnog prostora

Na domaće tržište i ceste nedavno je stigao zanimljivi model DFSK EC35, dostavno vozilo kineskog proizvođača Chongqing Sokon Motor Company. Riječ je o vodećem kineskom proizvođaču osobnih i lakih komercijalnih vozila čiji su modeli, zahvaljujući grupaciji Auto Hrvatska, odnedavno dostupni domaćim vozačima i tvrtkama. Danas predstavljamo električno dostavno vozila DFSK EC35.



Model bi mogao biti odabir obrtnika i malih poduzetnika koji svoje proizvode i usluge nude u gradskim sredinama. Zbog svojih gabarita i voznih osobina, DFSK EC35 predstavlja idealan odabir lakog dostavnog vozila. Utovarni volumen od 4,8 kubičnih metara (3,1 m3 s dvostrukom kabinom), odnosno teretni prostor dimenzije 2570 x 1440 x 1270 mm pružaju i više nego dovoljno prostora za smještaj dviju europaleta uz nosivost od 1000 kg. Uz podizna stražnja vrata, tu su i široka klizna koja serijski dolaze s obje strane vozila.

Zahvaljujući kombiniranom dosegu u gradskoj vožnji od 268 km po WLTP normi, kapacitet baterije dovoljan je za isporuke i radne zadatke u trajanju od nekoliko radnih dana. EC35 dolazi s litij-željezo-fosfatnom baterijom čiji je vijek oko 4000 ciklusa punjenja, dvostruko dulji od uobičajenog kod litijum-ionskih baterija. Njezin netokapacitet od 38,7 kWh dovoljan je za ukupan doseg gradske vožnje od 268 km prema WLTP-normi. Model koristi poseban PTC-grijač koji pomaže bržem zagrijavanju, odnosno posljedično manjem trošenju baterije zimi, ili pri niskim temperaturama. Punjenje baterije brzo je i jednostavno uz pomoć jednofaznog on-board AC-punjača (izmjenična struja) snage 6,6 kW, što podrazumijeva da je nakon noćnog punjenja povoljnijom tarifom EC35 ujutro pun i spreman za rad. Ako radni zadaci zahtijevaju veću dnevnu kilometražu, tu je i klasični CCS-priključak za brze DC-punjače (istosmjerna struja), koji za samo pola sata puni bateriju od 20 do 80 posto.

Cijena DFSK EC35 iznosi 185.000 kuna + PDV i dolazi uz jamstvo od tri godine ili 60.000 km. Jamstvo na pogonski sklop (e-motor, baterija i pretvarač) iznosi pet godina ili 120.000 km.

Milan Bugarić
UZAK I KOMPAKTAN
Kompaktne dimenzije s relativno malom širinom (168 cm bez retrovizora), značajno olakšavaju manevriranje u skučenim prostorima, pa je EC35 savršen izbor u uskim i skučenim gradskim ulicama. Sama vožnja je vrlo ugodna i jednostavna jer model nudi adekvatnu prostranost i prilagodljiva sjedala uz fiksni upravljač te bogatu serijsku opremu (ABS, ESP, kamere...).

Možda ste propustili...

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala