Kultura
11. ŠIBENIK DANCE FESTIVAL

Plesna umjetnost u Hrvatskoj ne treba strahovati za budućnost
Objavljeno 1. kolovoza, 2022.
Šibenik Dance Festival svoje je 11. izdanje zaključio nastupom mladih plesača i ocjenom da plesna umjetnost u Hrvatskoj ne treba strahovati za budućnost. Na završnoj večeri nastupili su mladi plesači iz Studija suvremenog plesa Teuta iz Čakovca, Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice i Plesnog studija moDuS iz Zagreba. Program, nazvan Mladi plesači u usponu, kroz izvedbe pomno biranih koreografskih minijatura predstavio je velik potencijal učenika i studenata plesa te drugih mladih ljudi koji se njime bave.

- Uživali smo u fantastičnoj energiji ponajboljih hrvatskih mladih plesača. Iz svakog je njihovog pokreta prštao je golem potencijal. Vjerujem kako ćemo neke od njih za koju godinu gledati kao profesionalne plesače i na plesnim festivalima diljem svijeta - rekla je Zorana Mihelčić, umjetnička ravnateljica Šibenik Dance Festivala, nakon završetka programa na Tvrđavi Barone.

S njom su se složili i profesionalni plesači, koreografi te plesni pedagozi koji su pratili festival. Tijekom šest dana 11. izdanja Festivala, uz glavni program na šibenskim tvrđavama, za Šibenčane i njihove goste organizirane su plesne predstave i nastupi na trgovima i ulicama. Šibenik Dance Festival podržali su Grad Šibenik, Ministarstvo kulture i medija, Šibensko-kninska županija, Nacionalni park Krka te turističke zajednice Šibenika i Šibensko-kninske županije. Festival se održava u suorganizaciji s Tvrđavom kulture Šibenik. H
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike