Sport
OPASNI NAPADAČKI ARSENAL TREBA ZNATI ISKORISTITI

Praznovjerni El Toro uzda se u neparne brojeve i ovu sezonu
Objavljeno 5. srpnja, 2022.
Za rezultatski iskorak Osijeku će trebati bar jedan posebno nadahnut napadač

Vezani članci

NK OSIJEK PREDSTAVLJA NOVE DRESOVE

U petak bijelo-plavi event u Tvrđi

Kako će izgledati NK Osijek u novoj sezoni? To je pitanje s kojim se često susrećemo otkako smo se zajedno s bijelo-plavima vratili s priprema iz Sv. Martina na Muri. Iskreno, još nemamo pravi odgovor na njega.



Osijekov igrački kadar ostao je nepromijenjen u odnosu prema prošloj sezoni, ali ako se slože neke stvari, koje su prošle sezone nedostajale bijelo-plavi bi trebali biti bolji. Najvažnije će biti izbjeći ozljede ključnih igrača, no rezultatska sudbina osječke momčadi uvelike bi mogla ovisiti o tome u kakvom će raspoloženju biti njezini napadači, ali o ostali ofenzivci poput Lovrića i Caktaša.

Ramon i Beljo


Prošle sezone Osijekova "Ahilova peta" bila je realizacija. Ramonu Mierezu, koji je godinu dana ranije zadivio Hrvatsku i bio prvi strijelac HNL-a, "ovlažio se barut", pa je prošle sezone zabio samo tri prvenstvena pogotka. Bio je to nenadoknadiv minus, to više što ni ostale "špice" nisu ponudile ništa posebno. I zato se Osijek mučio posebno na malim utakmicama, zato je Nenad Bjelica u zimu doveo Caktaša i Lovrića, ali ni oni nisu isporučili dovoljan broj pogodaka kako bi se slika promijenila. Danas svi vjeruju kako će se to promijeniti. Ramon je, inače, pomalo i praznovjeran, pa smatra kako su neparne sezone one u kojima opravdava očekivanja. Ova, koja je pred nama, bit će mu treća u bijelo-plavom dresu. Dakle, po toj logici trebala bi biti produktivna.

- S napadačima je uvijek neizvjesno. Jedan iskoči jedne, drugi druge godine. Prve godine imali smo Miereza, druge Belju, ali u drugom klubu - sa smiješkom je ispalio Bjelica, pa dodao:

- Ne možemo znati ili planirati što će biti u novoj sezoni. Možda eksplodira Mance. Ja to ne mogu sada znati, ali svi dobro rade, a na meni i mojim suradnicima je da ih dovedemo u optimalnu formu. Mierez je raspoložen, tu je i Beljo, pa Mance i Topčagić bit će velika konkurencija između njih četvorice, pa neka se bore. Drugačiji su tipovi napadača. Mierez i Mance isključivo za prvu špicu, Topčagić i Beljo mogu igrati i povučenije, tu gdje igra Caktaš, tako da s njima imamo dosta varijanti. Možda će se dogoditi utakmice gdje ćemo igrati s dva napadača i jednim povučenim. Kvalitetu imamo, no treba je dovesti na visoki nivo.

Još uvijek nije posve jasno tko će nominalno biti prvi napadač. Bjelica još uvijek isprobava razne varijante, a gledajući to sa strane, najviše nas intrigira kako bi zajedno funkcionirali Beljo i Mierez. Bjeličina "Ljepotica i zvijer". Beljo je igrač fine tehnike i kvalitetnog osjećaja za igru, a Ramon je razarač koji svojom radnom etikom stvara tjeskobu svakoj obrani. Na pripremama nisu puno igrali u isto vrijeme.

Caktaš i Lovrić


Koliko god pozornost oko realizacije bila usmjerena prema centralnim napadačima, Osijek adute ima i iz drugog plana. Čak možda i jače jer Mijo Caktaš i Kristijan Lovrić su pravi realizatori koji to svoje umijeće u bijelo-plavom dresu tek trebaju dokazati. Caktaš je "plutajuća mina", rutiner kojeg se ne smije ni sekunde ostaviti bez nadzora kada je u kaznenom prostoru, a Lovrić bombarder s možda i najperciznijim udarcem u HNL-u.

- U Lovriću imamo efikasno krilo, pa očekujemo kako može više nego što je dao na proljeće. O Caktašu ne treba trošiti riječi. Svatko je od njih drukčiji, treba im prići na drugi način, ali generalno mislim da su dečki koji su došli zimus prošli period adaptacije i da su spremniji i u glavi i u nogama - smatra Bjelica.

Uopće nema dvojbe kako Osijek raspolaže s opasnim napadačkim arsenalom, no za Bjelicu će najveći izazov biti kako uobličiti igru na način koji će iz svih njih izvući ono najbolje.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike