Osijek
MEĐUNARODNI SKUP 6. I 7. SRPNJA

FFOS: Konferencija Multimediji u nastavi
Objavljeno 4. srpnja, 2022.
Dvodnevna XXVIII. međunarodna konferencija Multimediji u nastavi, koju organiziraju Katedra za mađarski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Osijeku i Odjel za multimedije u nastavi Društva za informatiku Neumann János iz Mađarske, ove će se godine održati na FFOS-u 6. i 7. srpnja. Na godišnjim je konferencijama Multimediji u nastavi dosad održano gotovo 1500 izlaganja na kojima je sudjelovalo oko 1800 autora, a samim je konferencijama nazočilo više od 3000 sudionika.

Plenarna će izlaganja održati Nandor Čapo, Ana Lehocki-Samardžić i Zoltán Király, nakon kojih će uslijediti 28 izlaganja na mađarskom i engleskom jeziku s više od 40 izlagača u deset sekcija koja će, između ostaloga, pokriti teme korporativne edukacije i razvoja kompetencija, virtualne (VR) i proširene (AR) stvarnosti u nastavi, poučavanja tehnologije dronova, iskustva učenja u 21. stoljeću, multimedija u nastavi glazbe, istraživanja svemira i svemirskih aktivnosti u suvremenoj nastavi i tehnoloških promjena okruženja za učenje.

Prvi će dan konferencije završiti predstavljanjem zbornika A horvátországi magyarság a 21. században (Mađarska zajednica u Hrvatskoj u 21. stoljeću) uz prigodni kulturni program, a tijekom drugoga dana sudionici će imati priliku proširiti svoja znanja za uspješnu komunikaciju u virtualnom svijetu sudjelovanjem u radionici Monike Molnar Interaktivnost u online nastavi - pomagala, programi, mogućnosti. M.Kć.
Najčitanije iz rubrike