Sport
TRI KORNERA PENAL

DGO obranio naslov, slavlje
Skripte, Salasporta, CB Dallas,
Legosa i legica i NK Nizina
Objavljeno 4. srpnja, 2022.
U nedjelju je na igralištu SD Olimpija na Zelenom polju završen 19. po redu malonogometni turnir Tri kornera penal. Kao i prošle godien naslov u seniorskoj konkurenciji osvojila je momčad DGO-a. U finalu su boljim izvođenjem penala svladali Mursu VBK 5:3 nakon što je nakon 30 minuta igre bilo 2:2. Donjograđani su i ove godine u finalu bili pojačani za hrvatskog reprezentativca Antonija Sekulića. On je u finalu postigao dva pogotka, no Mursa VBK su preko Šimičića i Damjanovića sve anulirali. Štoviše, bili su u prigodi doći i do pobjedničkog pogotka. Nisu iskoristili penal nakon akumuliranog trećeg kornera. Penali su se izvodili i u susretu za treće mjesto u kojem je Slavonac Tenja svladao Auto Brku sa 6:5. Nakon 30 minuta igre bilo je 3:3. Osim fair-play nagrade Auto Brko iznjedrio je i najboljeg strijelca turnira Josipa Šalaja. Najbolji igrač bio je Brazilac iz DGO-a Vitor Lima, a najbolji vtatar Ivan Ćurman.

Skripta je dokazala dominaciju na veteranskim turnirima. Svladali su Instos s 2:1. Ižaković i Rožmarić donijeli su prednost Skripte, a Gradištanac je tek s istekom vremena pogodio iz šesterca za konačnih 2:1. U donjogradskom obračunu veterana za treće mjesto CB 5 Gravia svladala je DGO s 2:1. Za najboljeg igrača proglašen je Goran Dakić iz Skripte, najbolji strijelac bio je Luka Rimac iz DGO-a, a najbolji vratar Boris Benić iz pobjedničke momčadi.

Nedjeljni program posljednjeg dana turnira započeo je susretima za poredak kod mlađih uzrasta. Kod limača naslov prvaka osvojio je Salasport koji su u finalu bili bolji od Olimpije s 3:0, a pogotke su postigli Tibor Vukelić, Ivano Bučmai i Lukas Jazbinšek. U susretu za treće mjesto Limunčiči su svladali Čepin s 2:1 uz dva pogotka Juraja Deklmana s polovine igrališta! Strijelac za Čepin, također iz daljine, bio je Gabrijel Marijanović. Sve tri pojedinačne nagrade pripale su pobjedničkoj momčadi. Najbolji igrač bio je Tibor Vukelić, najbolji strijelac Šimun Vulin, a najbolji vratar Erick Đaković. Kod početnika naslov je osvojio Caffe bar Dallas. U finalu su nakon preokreta svladali Studio Piksel Lukenda transporte s 2:1. Studio Piksel je poveo preko Lukasa Batraca, a preokret i naslov Dallasu donijeli su Stipe Bubalo i Sandro Vučko. U susretu za treće mjesto prošlogodišnji osvajači turnira kod limača Žuti Atletico svladao je Osijek Koteks s 1:0, pogotkom Stipana Topalića. Žuti Atletico dao je, zasluženo, najboljeg vratara Jakova Dugandžića. Stipe Bubalo iz CB Dallas bio je najbolji strijelac, a njegov suigrač Ivan Dragić najbolji igrač kod početnika.

U subotu smo doznali pobjednike kod starijih i mlađih pionira. Kod starijih pionira slavili su NK NIzine, a kod mlađih pionira Legosi i legica.

Rezultati nedjeljnih susreta: limači za 3. mjesto. NK Čepin - Limunčići 1:2; limači finale: Olimpija - Salasport 0:3; početnici za 3. mjesto: Osijek Koteks - Žuti Atletico 0:1; početnici finale: Studio Piksel Lukenda transporti - CB Dallas 1:2; veterani za 3. mjesto: DGO - CB 5 Gravia 1:2; veterani finale: Instos - Skripta 1:2; seniori za 3. mjesto: Auto Brko - Slavonac Tenja 5:6 (3:3); seniori finale: DGO - Mursa VBK 5:3 (2:2). K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike