Sport
TRI KORNERA PENAL

Ana Muhvić pomela dječake
Objavljeno 3. srpnja, 2022.

U subotu smo na igralištu SD Olimpija na Zelenom polju doznali prvake u obje pionirske konkurencije, a u nedjelju je "spuštena zavjesa" na 19. malonogometni turnir Tri kornera penal, koji je ponovno uspješno organizirala Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata.



Zanimljiv slučaj dogodio se kod mlađih pionira. Naslov pobjednika osvojila je ekipa Legosi i legica, koja je s 1:0 svladala Narančastu ekipu. Jedini pogodak postignut je iz penala, a precizna je bila Ana Muhvić, darovita nogometašica koja je potom proglašena i najboljom igračicom turnira u tom uzrastu, što je raritet. Treba reći kako je i Narančasta ekipa imala "legicu" u ekipi. Riječ je o darovitoj Eleni Nikšić, koja je čak i godinu dana mlađa od svoje suigračice s velikog nogometa. Sigurni smo kako će se o Ani i Eleni čuti ne samo na malim nego i na velikim terenima. Za najboljeg vratara proglašen je Gabrijel Radić iz Legosa i legice, a iz iste momčadi dolazi i najbolji strijelac - Duje Barać. Treće mjesto kod mlađih pionira osvojili su retfalački Panjevi. S minimalnih 1:0 svladali su Cherry Boyse, a jedini strijelac bio je Marijan Krešo.

Pobjednička ekipa Legosi i legica nastupila je u sastavu: Niko Selthofer, Gabriel Radić, Duje Barać, Petar Ilić, Josip Teskera, Sandro Markulin, Siniša Jukić, Noa Martinović, Noa Bertok, Ana Muhvić, Benjamin Ganić, Petar Jurić i Antonio Skender.

NK Nizine su također do naslova stigli minimalnom pobjedom. S 1:0 svladali su Briješće, a jedini pogodak postigao je Dražen Jaman, koji je poslije proglašen najboljim igračem turnira starijih pionira. Najbolji strijelac bio je Lovro Jukić iz Ikona, a najbolji vratar Mihael Grabovac iz NK NIzine. Grabovac. Treće mjesto osvojile su Ikone, koje su s 2:0 svladale Auto Vuković (Dorušak, Sporiš). Za pobjedničku momčad NK Nizine nastupili su: Mihael Grabovac, Filip Hulak, Ante Bradarić, Luka Ižaković, Ivano Parlov, Niko Ivanković, Matej Grahovac, Dražen Jaman, Marino Perković, Matija Kovačević, Niko Sučić i Matej Šumiga.

Dojma smo kako je koliko-toliko očekivani rasplet same završnice kod seniora i veterana premda su u po jednoj polufinalnoj utakmici kod veterana i seniora odlučivali penali. Kod veterana Instos je nakon penala svladao DGO, a Skripta je s 2:1 svladala Caffe bar 5 Gravia. Zato je momčad DGO-a bila uspješnija kod seniroa. Nakon penala u polufinalu svladali su Auto Brko. Nakon 30 minuta igre bilo je 2:2. U drugom polufinalu seniora Mursa VBK svladala je Slavonac Tenju s 3:2.

Krešimir Lacković
Rezultati subotnje večeri
Mlađi pioniri za 3. mjesto. Cherry Boys - Panjevi 0:1; mlađi pioniri finale: Narančasta ekipa - Legosi i legica 0:1; stariji pioniri za 3. mjesto. Ikone - Auto Vuković 2:0; stariji pioniri: NK Nizina - Briješće 1:0; veterani polufinale: DGO - Instos 3:4 (1:1), Skripta - CB 5 Gravia 2:1; seniori polufinale: Auto Brko - DGO 3:5 (2:2), Slavonac Tenja - Mursa VBK 2:3.

Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike