Mozaik
MLU: “FAKTURA I TEKSTURA U NOVIM LIKOVNIM MEDIJIMA”

Druga radionica Ljetnog ateljea
Objavljeno 3. srpnja, 2022.
"Faktura i tekstura u novim likovnim medijima", druga po redu radionica Ljetnog ateljea u Muzeju likovnih umjetnosti započinje danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, i traje sve do subote, 9. srpnja. Potpuno nova tema, novi oblik likovnog stvaralaštva i poticanje na kreativnost i maštu krije se pod nazivom Faktura i tekstura. Što će polaznici naučiti, usvojiti, a pritom kvalitetno odvojiti svoje slobodno vrijeme dok su na praznicima, poučit će ih voditeljica Marija Mikulić Bošnjak. Marija Mikulić Bošnjak rođena je u Slavonskom Brodu. Na Učiteljskom fakultetu diplomirala je 2008., a na Umjetničkoj akademiji završila je studij Likovne kulture 2011. Živi u Osijeku, a radi u Vukovaru. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi.

Najmlađi polaznici radionice istražit će teksture u različitim likovnim medijima, od crtačke do slikarske, kiparske teksture i fakture pa do fotografije i kolaža. Na taj način upoznat će posebnosti svakog medija i vlastitog rukopisa u svakome od njih. Za krajnji cilj polaznici bi trebali izraditi mapu radova u raznim likovnim tehnikama sa zanimljivim likovnim rješenjima. Likovne tehnike koje će pri tome koristiti bit će flomasteri/olovka, tempera, digitalna fotografija, glina(mol) i kolaž.

Cijena tjedne radionice iznosi 70 kuna. Prijave na: kdvetengl@gmail.com, mob: 091 2213586 te preko službene Facebook stranice u inbox. T.K.
Najčitanije iz rubrike