Crna kronika
SMRT U SATNICI ĐAKOVAČKOJ

U prevrtanju auta vozač je poginuo, suvozač ozlijeđen
Objavljeno 4. srpnja, 2022.
Uzroci nesreće su neopreznost vozača i brzina, zbog koje je auto sletio s ceste i zabio se u šaht

Nastavljaju se smrtna stradavanja za vikend na hrvatskim prometnicama, a jedna nesreća zbila se na đakovačkom području. Prometna nesreća dogodila se u subotu oko 17.30 sati na izlazu iz Satnice Đakovačke. Poginuo je 60-godišnji vozač automobila, dok je 34-godišnji suvozač ozlijeđen.



- Do prometne nesreće je došlo na način da se 60-godišnji vozač automobilom kretao Ulicom bana Jelačića te je u jednom trenutku, na izlasku iz Satnice Đakovačke, vozilom prešao na lijevi kolnički trak. Kako je iz suprotnog smjera nailazilo drugo vozilo, vozač je naglo skrenuo udesno te udario u prometni znak na zemljanoj bankini, a potom u betonski šaht kanalizacije. Nakon udara vozilo se prevrnulo, a 60-godišnji vozač je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, dok je suvozač zadobio teške ozljede. Očevid prometne nesreće obavili su policajci Policijske postaje Đakovo u suradnji sa zamjenicom Općinskog državnog odvjetnika u Osijeku - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske. Liječnik iz pristigle hitne pomoći mogao je samo konstatirati smrt vozača. Nakon očevida policije intervenciju su imali vatrogasci DVD-a Satnica Đakovačka koji su prali i čistili cestu zbog otpalih dijelova automobila i ulja na cesti.

Dan ranije dvije osobe su poginule u prometnoj nesreći, koja se dogodila oko 13.25 sati na državnoj cesti DC 48 kod mjesta Beram u Istri. Kako doznajemo iz Policijske uprave istarske, ova nesreća se dogodila kada je 58-godišnji hrvatski državljanin upravljao kombi-vozilom Iveco, riječkih registracija, iz smjera Pazina prema Baderni. Dolaskom do nepreglednog zavoja, na mjestu gdje je pretjecanje zabranjeno, započeo je pretjecati skup vozila, zagrebačkih registracija, u vrijeme kada prometni trak kojim je pretjecao nije bio slobodan. Time je ugrozio sigurnost prometa i sudario se s motociklom BMW, talijanskih registracija, koji je dolazio iz suprotnog smjera i na kojem su se nalazili 46-godišnjak i 39-godišnjakinja, oboje talijanski državljani.

Od zadobivenih ozljeda 46-godišnjak je preminuo na mjestu nesreće te je nadležni državni odvjetnik naložio obdukciju, a 39-godišnjakinja je prevezena u pulsku bolnicu, gdje je u 20.23 sati podlegla ozljedama. Protiv vozača kombija, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Sandra Lacić
UPOZORENJE PREMA MOTOCIKLISTIMA
Ove godine na istarskim prometnicama poginulo je 12 osoba, a četiri osobe stradale su na motociklu ili mopedu. Policija poziva vozače drugih vozila da obrate pozornost na motocikliste. Isto tako, vozače mopeda i motocikala policija savjetuje da prilagode brzinu vožnje, da ne upravljaju motorima ako su umorni ili pod utjecajem alkohola te da kontroliraju svoje ponašanje i strast za vožnjom, i ne ispituju i ne dokazuju mogućnosti svog mopeda ili motocikla. Prilikom vožnje na glavi moraju imati zaštitnu kacigu, a preporuča se i nošenje druge zaštitne opreme (motociklističke jakne, hlače, kombinezoni, rukavice, čizme, štitnici i drugo) kako bi se u slučaju nesreće smanjila mogućnost nastanka težih posljedica.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike