Kultura
GK SLAVKA KOLARA ČAZMA I MANIFESTACIJA “SLAVKO KOLAR - KNJIŽEVNI DANI”

Raspisan natječaj za kratku priču - satiru
Objavljeno 4. srpnja, 2022.
Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma i Organizacijski odbor manifestacije "Slavko Kolar - književni dani" raspisuje natječaj za kratku priču - satiru. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske i inozemstva koji pišu hrvatskim jezikom, svaki sa samo jednim radom, a tema kratke priče - satire je slobodna. Kratka priča - satira ne smije biti objavljena, a može imati najviše 300 redaka (18.000 znakova, s prazninama).

Na ovogodišnji natječaj može se prijaviti na dva načina. U pisanom obliku stoga kratke priče - satire treba slati u pisanom obliku, sve označeno šifrom, na adresu: Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma, Ulica Alojza Vulinca 3, 43240 Čazma, s naznakom "Natječaj za kratku priču - satiru", a ostale podatke: puno ime autorice ili autora, adresu, telefon, rješenje šifre treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti. U elektroničkom obliku na e-mail: slavkokolar.price2022@gmail.com. Nepotpune prijave i priče koje nisu satiričnog karaktera te ne udovoljavaju ostalim propozicijama Natječaja neće se uzimati u obzir.

Kratke priče - satire će ocijeniti žiri sastavljen od književnika i/ili književnih kritičara, koji će imenovati Organizacijski odbor, te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa. Osim toga, žiri će načiniti izbor od 10 najuspjelijih priča koje će biti objavljene u elektroničkom obliku na web stranici Gradske Knjižnice Slavka Kolara 15. studenoga 2022.

Dodjela nagrada i javno čitanje nagrađenih priča - satira bit će organizirano u okviru manifestacije “Slavko Kolar – književni dani” 3. prosinca 2022. u Čazmi. Natječaj traje do 30. rujna 2022. T.K.
Možda ste propustili...

DUBROVAČKE LJETNE IGRE U ČAST 750. GODINA STATUTA GRADA

Liber Statutorum Civitatis Ragusii

ALJOŠA BAGOLA O KNJIZI “SREĆU MOLIM”

Ponekad je bol, a ne sreća, poruka života da mu je stalo do nas

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Ansambl Antiphonus oduševio nastupom uz Concerto dei venti

2

PROJEKT ART ZAGREBA, UDRUŽENJA UKRAJINSKIH GALERISTA I PLATFORME SOS UKRAJINA

Terra Ukraina: Radovi koji su nastali tijekom ruske agresije

3

“POTRAGA ZA BESMRTNOŠĆU”

Dvodnevni 17. festival fantastike Liburnicon