Regija
SRPANJ U ZAJEDNICI TEHNIČKE KULTURE

Novo “Ljeto u tehnici”
Objavljeno 4. srpnja, 2022.
VALPOVO



Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće zbog velikog interesa djece i roditelja ovoga tjedna organizira tradicionalnu ljetnu manifestaciju za sve učenike koji žele dio praznika provesti u radionicama Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće.

"‘Ljeto u tehnici‘ ove će se godine održavati od 4. do 9. srpnja, a učenici će u šest dana imati mogućnost sudjelovati u radionicama četiri sata dnevno, ukupno 24 sata. Radionice su prilagođene početnicima, naprednima, s posebnim potrebama i nadarenim učenicima čime nastavljamo glavnu misiju CTK-a Valpovo-Belišće: promicanje tehničke kulture, informatike i kulture općenito kroz organizirane sadržaje radi poticanja interesa djece i mladeži u području znanstvene, tehničke i informatičke kulture uz njezinu primjenu u gospodarskom i svakodnevnom životu", naglašava tajnica ZTK-a Valpovo-Belišće Ivana Francuz.

"Ovako organizirano i korisno provedeno slobodno vrijeme poboljšava kvalitetu života djece. Djeci se uz to olakšava odabir budućeg zvanja te upis u srednje škole ili na fakultete, a programe izvode kvalificirani i stručno osposobljeni članovi udruga i vanjski suradnici," podsjeća Francuz.

Programi koji su ove godine predviđeni po danima u radionicama su fotografija, modelarstvo - solarni avion, raketarstvo, amaterska radiogoniometrija, 3D printanje, lemljenje, nogobot i lasersko CNC rezanje. Preporuka je da polaznici dođu u starijoj odjeći. Cijena radionice po polazniku iznosi 40 kuna na dan, u što su uključeni i užina i napitak za svako dijete. L.A.
Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike