Regija
VELIKO ZANIMANJE GRAĐANA ZA NATJEČAJ

Okućnicu najljepše uredila obitelj Pavić
Objavljeno 4. srpnja, 2022.
NAŠICE



I ove je godine proveden izbor najljepše okućnice na području Grada Našica koji je organizirala Prva hrvatska bačvarija i destilerija Pepel-Co. Najljepšom okućnicom proglašena je ona obitelji Pavić iz Našica, drugo mjesto osvojila je okućnica obitelji Škarica-Šprem iz Makloševca, a treće je mjesto pripalo okućnici obitelji Valenčak iz Zoljana. Najbolje okućnice biralo je tročlano povjerenstvo u sastavu Silvija Lučevnjak (Zavičajni muzej Našice), Hrvoje Pepelko (vlasnik Prve hrvatske bačvarije i destilerije Pepel-Co), Milan Papučić (Udruga za kvalitetu življenja DarNa), Julijo Pepelko i Ines Lijić, a nagradili su one okućnice koje krasi postojana uređenost, otvorenost okruženju i zajedništvo rada na održavanju okućnice.

- Veliko zanimanje za izbor najljepše okućnice na području Grada Našica dokazuje želju naših sugrađana da svojim radom i zalaganjem pridonesu što kvalitetnijoj estetskoj, hortikulturnoj i turističkoj razglednici grada i okolnih naselja, kako u etnostilu tako i u suvremenim idejnim rješenjima uređenja prostora – kazao je Hrvoje Pepelko, organizator Izbora najljepše okućnice i vlasnik Prve hrvatske bačvarije i destilerije Pepel-Co.

Predlaganje i sudjelovanje u izboru najljepše okućnice bilo je preko Facebook stranice Pepel-Co, a mogućnost predlaganja imali su i sami vlasnici, susjedi i turisti ili gosti grada.

– Bili smo jako iznenađeni i sretni, na natječaj su nas prijavili susjedi. Nismo očekivali da ćemo biti među tri najljepše okućnice, jer ima puno lijepih okućnica na području grada – rekla je Danica Škarica iz Makloševca, koja je sa suprugom Stjepanom Špremom osvojila drugo mjesto.

Iz godine u godinu taj sredovječni bračni par poigravao se veličinom, oblikom i bojom raznih biljaka te je uređenje okućnice i dvorišta za njih postalo igra mašte i ukusa. U šarenom dvorištu napravili su i jezerce, postavili sjenicu, zimski vrt, kipove, ukrasne posude, stari namještaj i mnoge druge elemente koji su ga učinili zanimljivim i razigranim. S. Fridl

Snježana Fridl
Najčitanije iz rubrike