Osijek
DANI GRADSKE ČETVRTI GORNJI GRAD

Vikend uz urbanu glazbu, sport, film i druženje djece s vatrogascima
Objavljeno 2. srpnja, 2022.

Blagdan svetih Petra i Pavla ujedno je i Dan Gradske četvrti Gornji grad. U sklopu višednevne proslave, u petak je održano druženje vatrogasaca DVD Gornji grad, koji slavi 150 godina rada, s djecom i građanima uz vatrogasne zanimacije, vježbe, potražne pse... Na livadi parka na Gornjodravskoj obali, djecu su vatrogasci darivali bojankama, a ugodna večer se nastavila između Zdenca i spomenika Picassa, gdje je održan Promenada Sunset party, urbano druženje građana uz raznovrsnu ugostiteljsku ponudu i glazbu.

Subota je rezervirana za poslijepodnevni Malonogometni turnir na Vijencu Augusta Cesarca od 16 do 20,30 sati, a koji bi trebao postati tradicija, te za subotnju večernju filmsku projekciju na otvorenom s početkom u 20,30 sati na promenadi kod Zdenca.

Predsjednik Vijeća GČ Gornji grad dr.sc. Tomislav Dagen kazao nam je kako je njihova četvrt najveća u Slavoniji.

- Gornji grad živi s DVD-om koji je možda neprimjetan u sredini sve dok se ne dogodi potreba za njihovom intervencijom, a zapravo ima veliku ulogu u našem društvu već 150 godina. Dan otvorenih vrata DVD Gornji grad organizirali smo kako bi građani došli u neposredni kontakt s vatrogascima koji brinu o našoj sigurnosti. Ovo je edukativna akcija za djecu koja su mogla „naučiti“ dio vatrogasnih vještina, a kada odrastu možda se i pridruže našem DVD-u. A Sunset party je jedna urbana priča uz izvrsnu glazbu DJ-a. Na turniru , po prvi puta, natjecat će se kafići iz Gornjeg grada, nagrade će dobiti najbolji strijelac, najbolji golman, najbolji igrač i najbolja ekipa. A navečer prikazujemo film prema odabiru građana Gornjeg grada, pa pozivam sugrađane da nam se ove subote pridruže, kaže Dagen.

D.Pejić

Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike