Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA ZAKLJUČILI PRIPREME U SV. MARTINU

Sedmica i prekrasan pogodak Barrija za oproštaj od Međimurja
Objavljeno 2. srpnja, 2022.

Bijelo-plavi su pripreme u Sv. Martinu zaključili pripremnim susretom protiv domaćeg trećeligaša Poleta. Bila je to opuštajuća utakmica u kojoj se sve složilo kako treba jer je popustila i velika vrućina koja je vladala posljednjih dana.

Uoči susreta uprilična je mala svečanost u kojoj je Poletu dodijeljen pokal za osvojeno prvo mjesto u Trećoj HNL Sjever prošle sezone. No, Osječani nisu imali milosti za slavljenika. Utakmicu su otvorili furiozno jer su već u prvih 15 minuta imali tri pogotka prednosti. Taj kratki rafal otvorio je Beljo u osmoj minuti, ali trenutak koji je doista vrijedan spomena dogodio se četiri minute kasnije. Barri je dočekao jednu izbijenu loptu iz kaznenog prostora domaćina na nekih 25 metara od vrata i onda krasnim padajućim volejem lansirao loptu u gornji lijevi kut. Do poluvremena Osijek je još dvaput pogađao mrežu Poleta, a upečetaljiv je bio četvrti pogodak koji je Fućak postigao nakon solo-prodora u kojem je osvojio više od 50 metara. Doprinos zanimljivom prvom poluvremenu dali su i domaćini koji su  lijepim pogotkom Patafte glavom u 41. mnuti smanjili prednost Osijeka.

U nastavku susreta pala su još tri pogotka sva tri u mreži domaćina pa su bijelo-plavi za oproštaj od Međimurja zabilježili najuvjerljiviju pobjedu tijekom priprema za novu sezonu, a domaćinu će ostati utjeha da su uspjeli postići počasni pogodak.

Trener Nenad Bjelica igračima je dao kraći odmor, a momčad će na okupu opet biti u utorak poslijepodne. D. Keler 

POLET**1(1)
OSIJEK**7(4)


SV. MARTIN – Igralište NK Polet. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 300. Sudac: Matje Kolarić (Strahoninac). Strijelci: 0:1 Beljo (8), 0:2 Barri (12), 0:3 Stojko (15-autogol), 0:4 Fućak (36), 1:4 Patfta (41), 1:5 Topčagić (67), 1:6 Bakić (76), 1:7 Beljo (79).


POLET: M. Horvat, Stojko, Barat, Mesarić, P. Horvat, Patafta, Šarić, Jurinić, Krištofić, Perčić, Antolek, još su igrali: Topolnjak, Glavica, Šegović, Lajtman, Mlinarić, Novak, S. Žganec, E. Žganec, Mezga, Mihalinec.
OSIJEK: Malenica, Grgić, Bralić, Čeberko, Jurčević, Barri, Jugović, Petković, Beljo, Fućak, Mance, još su igrali: Kolić, Miloš, Barišić, Cvijanović, Zebec, Bakić, Topčagić, Janjić. 

JOŠ DVIJE PROVJERE DO POČETKA SEZONE

Nogometaši Osijeka dosad su odigrali pet pripremnih utakmica, a do početka nove sezone očekuju ih još dva susreta. U subotu će na "generalki" u Gradskom vrtu gostovati BiH Premijerligaš Krupa. Taj susret počinje u 18.30 sati, a trener bijelo-plavih Nenad Bjelica odlučio se za jedan susret i u posljednjem tjednu uoči prvenstvene premijere protiv Gorice. Ta utakmica odigrat će se u srijedu protiv novog mađarskog prvoligaša Keckemeta.

HIROŠ SE OZLIJEDIO

U samom finišu priprema bijelo-plavih u Sv. Martinu dogodila se još jedna lakša ozljeda. U susretu protiv Universitatee bol u mišiću osjetio je Amer Hiroš. Riječ je manjoj rupturi, a pretpostavlja se kako će ga ona iz treninga udaljiti desetak dana.

Možda ste propustili...

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike